Лайм

Як приготувати сосиску в тісті без дріжджів: простий рецепт

Сосиска в тісті – смачний та ситний варіант перекусу

В умовах війни чимало господинь навчилися робити прості страви, які у разі повітряної тривоги або евакуації можна швидко запакувати з собою. Як правило, це різні булочки, коржики, а також біляші з м'ясом - вони довгий час не псуються без холодильника і їх зручно взяти в бомбосховище або далеку дорогу. theLime ділиться з вами простим рецептом сосисок у тісті, які також підійдуть як варіант перекусу в "польових умовах".

Інгредієнти: сосиски (10 шт.), кефір (1 склянка), яйця (2 шт.), борошно (550 г), розпушувач (10 г), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.), кунжут (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кефір слід трохи підігріти на плиті або в мікрохвильовій печі - достатньо 1-2 хвилин. Потім всипаємо в нього цукор, сіль та розпушувач.

Далі просіюємо в кефір борошно та рослинну олію і починаємо замішувати тісто - спочатку ложкою, а потім руками. Присипаємо робочу поверхню борошном і вимішуємо м'яке та еластичне тісто.

Потім розкачуємо його в тонкий пласт і нарізаємо смужками. Беремо одну сосиску і обгортаємо її смужкою тіста внапуск по всій довжині.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180-190°С.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього сосиски в тісті. Збиваємо в невеликій піалі яйце і змащуємо їм сосиски. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин - до тих пір, поки вони не підрум'яняться.

Дістаємо ароматну випічку і насолоджуємося смаком. Можна подавати з кетчупом, майонезом чи гірчицею.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні