24 лютого РФ почала масований обстріл українських територій – у деяких містах люди ледь не цілодобово сидять у бомбосховищах та підвалах із мінімальними запасами їжі та води. У проміжках між сигналами повітряної тривоги одні запасаються продуктами, які не псуються довгий час, інші намагаються приготувати щось з тих інгредієнтів, які є вдома. theLime ділиться з вами рецептом хлібних коржиків на розсолі, які можна приготувати без дріжджів, молока та яєць.
Інгредієнти: будь-який розсіл (120 мл), борошно (220-250 г), цукор (1 ст. л.), сода (2/3 ч. л.), кмин або будь-які інші спеції (1/2 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.).
Приготування:
Для приготування такого виду хліба можна використовувати будь-який розсіл або маринад: огірковий, капустяний, з-під кабачків або помідорів. Для 3-х коржиків діаметром 15-20 см знадобиться приблизно 120 мл.
Виливаємо розсіл в миску і додаємо соду, цукор, кмин (якщо є), рослинну олію та борошно. Перемішуємо спочатку вінчиком чи ложкою, а потім вимішуємо руками.
Потім залишаємо при кімнатній температурі, накривши попередньо чистим рушником приблизно на 15 хвилин.
Ділимо тісто на декілька рівних частин і руками формуємо коржики, потім наколюємо кожен виделкою.
Готувати їх можна на сковороді – як із олією, так без, у духовці чи навіть на пару (у мультиварці).
Якщо ви вибрали перший варіант - необхідно розігріти її та посмажити кожен коржик із двох сторін до рум'яної скоринки. Для того, щоб спекти в духовці, розігріваємо її до 180°C, ставимо деко з коржами і випікаємо близько 10 хвилин.
Подаємо хлібні коржики до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати хліб без яєць та дріжджів на сковороді.
- Читайте також на theLime, як зробити вівсяні оладки без борошна.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.