Лайм

Як зробити хлібні коржики на розсолі: простий рецепт без яєць та молока

Такий варіант хліба можна спекти як на сковороді, так і в духовці

24 лютого РФ почала масований обстріл українських територій – у деяких містах люди ледь не цілодобово сидять у бомбосховищах та підвалах із мінімальними запасами їжі та води. У проміжках між сигналами повітряної тривоги одні запасаються продуктами, які не псуються довгий час, інші намагаються приготувати щось з тих інгредієнтів, які є вдома. theLime ділиться з вами рецептом хлібних коржиків на розсолі, які можна приготувати без дріжджів, молока та яєць.

Інгредієнти: будь-який розсіл (120 мл), борошно (220-250 г), цукор (1 ст. л.), сода (2/3 ч. л.), кмин або будь-які інші спеції (1/2 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого виду хліба можна використовувати будь-який розсіл або маринад: огірковий, капустяний, з-під кабачків або помідорів. Для 3-х коржиків діаметром 15-20 см знадобиться приблизно 120 мл.

Виливаємо розсіл в миску і додаємо соду, цукор, кмин (якщо є), рослинну олію та борошно. Перемішуємо спочатку вінчиком чи ложкою, а потім вимішуємо руками.

Потім залишаємо при кімнатній температурі, накривши попередньо чистим рушником приблизно на 15 хвилин.

Ділимо тісто на декілька рівних частин і руками формуємо коржики, потім наколюємо кожен виделкою.

Готувати їх можна на сковороді – як із олією, так без, у духовці чи навіть на пару (у мультиварці).

Якщо ви вибрали перший варіант - необхідно розігріти її та посмажити кожен коржик із двох сторін до рум'яної скоринки. Для того, щоб спекти в духовці, розігріваємо її до 180°C, ставимо деко з коржами і випікаємо близько 10 хвилин.

Подаємо хлібні коржики до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні