img

Новини

16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
14:53 Росіяни почали застосовувати танки під час мотоштурмів на Донеччині – військовий
img Суспільство
14:49 У Чечні затримали підлітка за порваний портрет Ахмата Кадирова
14:46 "Фото не для слабких": син Костянтина Грубича вийшов на зв'язок після втрати руки на фронті
14:44 Україна продає арештоване морське судно
14:21 Держспецзв’язку замовив шість позашляховиків по 3 мільйони гривень
14:21 Євродепутати критикують угоду з США через високі мита на європейський експорт
img Європа
14:18 Економіка Білорусі перебуває в стагнації – розвідка
14:07 Громадські організації та медіа вимагають відновити трансляції засідань Верховної Ради
До всіх новин
Сирна плачинда рецепт - як приготувати молдавську страву вдома
Здивуйте рідних чи друзів апетитною стравою

Як приготувати смачну молдавську плачинду з сиром: детальний рецепт

Вівторок, 15 лютого 2022, 18:49
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Іноді хочеться побалувати своїх рідних незвичною вечерею. І якщо ви вже робили страву грузинської кухні під назвою хачапурі по-аджарськи, цього разу спробуйте приготувати молдавську плачинду. theLime ділиться з вами її простим рецептом.

Плачинда – це вид пирога у вигляді круглого (іноді квадратного) коржика з начинкою. Одна з багатьох національних страв Румунії, Молдови та Південної України.

Інгредієнти: вода (250 мл), борошно пшеничне (500 г), сіль (1 ч. л. - у тісто, 1 ч. л. - у начинку), рослинна олія (100 мл), сир (500 г), яйце (1 шт.), кріп та петрушка (1 пучок), зелена цибуля (0,5 пучка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Чисту відфільтровану воду трохи підігріваємо, потім виливаємо в миску та розчиняємо в ній 1 ч. л. солі, а потім додаємо 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуємо.

В іншу миску просіюємо через сито борошно. У центрі робимо невелике заглиблення та вливаємо туди воду з сіллю та олією. М'яке тісто замішуємо спочатку ложкою, потім руками. Накриваємо його харчовою плівкою або перекладаємо в пакет і даємо відпочити приблизно 20-30 хвилин.

Тим часом займемося начинкою. Зелень і цибулю промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо їх.

У мисці змішуємо сир, нарізані зелень, цибулю та одне яйце. Ретельно розминаємо все виделкою і солимо до смаку.

Беремо тісто і вимішуємо його ще раз. Потім ділимо на 6-8 приблизно рівних частин. З кожної частини необхідно скачати невелику кулю – для цього краще спочатку змастити руки олією, щоб тісто не прилипало.

За допомогою качалки розкочуємо кожну кулю в невеликий коржик, обидві сторони якого також змащуємо олією. Проробляємо те саме з іншими частинами і залишаємо коржики в такому вигляді приблизно на 10 хвилин.

Потім розкочуємо або розтягуємо руками кожен коржик, щоб він став дуже тонким. У середину викладаємо кілька ложок начинки. Потім з'єднуємо в центрі всі протилежні краї тіста внапуск - начинка має бути повністю "укутана" тістом. Щоб було легше це робити, можна зробити 8 надрізів на тісті, а потім з'єднувати протилежні краї.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї першу плачинду швами донизу. Обсмажуємо до золотавої скоринки приблизно 3-4 хвилини, а потім перевертаємо на інший бік за допомогою лопатки. Тримаємо на сковороді ще приблизно 2-3 хвилини та знімаємо з вогню. Проробляємо те саме з іншими заготовками.

Подаємо ароматні плачинди зі сметаною або будь-яким іншим соусом до столу і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Сирна плачинда рецепт - як приготувати молдавську страву вдома
img

Новини

16:40 Майже 35 млрд грн чистого доходу: державний ПриватБанк відзвітував про результати роботи
16:28 Річниця теракту в Оленівці: в МКЧХ відповіли, чи покарають РФ
16:16 "Відсутня евакуація поранених бійців ЗСУ з Донеччини": в РНБО виявили чергове фейкове відео
15:50 Ультиматум Путіну: Трамп оголосив про скорочення 50-денного терміну
img Політика
15:30 В Мексиці знайшли загублене місто майя - легендарну "Країну білих ягуарів"
15:28 Уряд закликають невідкладно призначити в.о. міністра культури: деталі
14:57 В Україні запускають відкритий банкінг
14:53 Росіяни почали застосовувати танки під час мотоштурмів на Донеччині – військовий
img Суспільство
14:49 У Чечні затримали підлітка за порваний портрет Ахмата Кадирова
14:46 "Фото не для слабких": син Костянтина Грубича вийшов на зв'язок після втрати руки на фронті
14:44 Україна продає арештоване морське судно
14:21 Держспецзв’язку замовив шість позашляховиків по 3 мільйони гривень
14:21 Євродепутати критикують угоду з США через високі мита на європейський експорт
img Європа
14:18 Економіка Білорусі перебуває в стагнації – розвідка
14:07 Громадські організації та медіа вимагають відновити трансляції засідань Верховної Ради
До всіх новин
Сирна плачинда рецепт - як приготувати молдавську страву вдома
Здивуйте рідних чи друзів апетитною стравою

Як приготувати смачну молдавську плачинду з сиром: детальний рецепт

Вівторок, 15 лютого 2022, 18:49
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Іноді хочеться побалувати своїх рідних незвичною вечерею. І якщо ви вже робили страву грузинської кухні під назвою хачапурі по-аджарськи, цього разу спробуйте приготувати молдавську плачинду. theLime ділиться з вами її простим рецептом.

Плачинда – це вид пирога у вигляді круглого (іноді квадратного) коржика з начинкою. Одна з багатьох національних страв Румунії, Молдови та Південної України.

Інгредієнти: вода (250 мл), борошно пшеничне (500 г), сіль (1 ч. л. - у тісто, 1 ч. л. - у начинку), рослинна олія (100 мл), сир (500 г), яйце (1 шт.), кріп та петрушка (1 пучок), зелена цибуля (0,5 пучка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Чисту відфільтровану воду трохи підігріваємо, потім виливаємо в миску та розчиняємо в ній 1 ч. л. солі, а потім додаємо 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуємо.

В іншу миску просіюємо через сито борошно. У центрі робимо невелике заглиблення та вливаємо туди воду з сіллю та олією. М'яке тісто замішуємо спочатку ложкою, потім руками. Накриваємо його харчовою плівкою або перекладаємо в пакет і даємо відпочити приблизно 20-30 хвилин.

Тим часом займемося начинкою. Зелень і цибулю промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо їх.

У мисці змішуємо сир, нарізані зелень, цибулю та одне яйце. Ретельно розминаємо все виделкою і солимо до смаку.

Беремо тісто і вимішуємо його ще раз. Потім ділимо на 6-8 приблизно рівних частин. З кожної частини необхідно скачати невелику кулю – для цього краще спочатку змастити руки олією, щоб тісто не прилипало.

За допомогою качалки розкочуємо кожну кулю в невеликий коржик, обидві сторони якого також змащуємо олією. Проробляємо те саме з іншими частинами і залишаємо коржики в такому вигляді приблизно на 10 хвилин.

Потім розкочуємо або розтягуємо руками кожен коржик, щоб він став дуже тонким. У середину викладаємо кілька ложок начинки. Потім з'єднуємо в центрі всі протилежні краї тіста внапуск - начинка має бути повністю "укутана" тістом. Щоб було легше це робити, можна зробити 8 надрізів на тісті, а потім з'єднувати протилежні краї.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї першу плачинду швами донизу. Обсмажуємо до золотавої скоринки приблизно 3-4 хвилини, а потім перевертаємо на інший бік за допомогою лопатки. Тримаємо на сковороді ще приблизно 2-3 хвилини та знімаємо з вогню. Проробляємо те саме з іншими заготовками.

Подаємо ароматні плачинди зі сметаною або будь-яким іншим соусом до столу і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••