Іноді хочеться побалувати своїх рідних незвичною вечерею. І якщо ви вже робили страву грузинської кухні під назвою хачапурі по-аджарськи, цього разу спробуйте приготувати молдавську плачинду. theLime ділиться з вами її простим рецептом.
Плачинда – це вид пирога у вигляді круглого (іноді квадратного) коржика з начинкою. Одна з багатьох національних страв Румунії, Молдови та Південної України.
Інгредієнти: вода (250 мл), борошно пшеничне (500 г), сіль (1 ч. л. - у тісто, 1 ч. л. - у начинку), рослинна олія (100 мл), сир (500 г), яйце (1 шт.), кріп та петрушка (1 пучок), зелена цибуля (0,5 пучка).
Приготування:
Чисту відфільтровану воду трохи підігріваємо, потім виливаємо в миску та розчиняємо в ній 1 ч. л. солі, а потім додаємо 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуємо.
В іншу миску просіюємо через сито борошно. У центрі робимо невелике заглиблення та вливаємо туди воду з сіллю та олією. М'яке тісто замішуємо спочатку ложкою, потім руками. Накриваємо його харчовою плівкою або перекладаємо в пакет і даємо відпочити приблизно 20-30 хвилин.
Тим часом займемося начинкою. Зелень і цибулю промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо їх.
У мисці змішуємо сир, нарізані зелень, цибулю та одне яйце. Ретельно розминаємо все виделкою і солимо до смаку.
Беремо тісто і вимішуємо його ще раз. Потім ділимо на 6-8 приблизно рівних частин. З кожної частини необхідно скачати невелику кулю – для цього краще спочатку змастити руки олією, щоб тісто не прилипало.
За допомогою качалки розкочуємо кожну кулю в невеликий коржик, обидві сторони якого також змащуємо олією. Проробляємо те саме з іншими частинами і залишаємо коржики в такому вигляді приблизно на 10 хвилин.
Потім розкочуємо або розтягуємо руками кожен коржик, щоб він став дуже тонким. У середину викладаємо кілька ложок начинки. Потім з'єднуємо в центрі всі протилежні краї тіста внапуск - начинка має бути повністю "укутана" тістом. Щоб було легше це робити, можна зробити 8 надрізів на тісті, а потім з'єднувати протилежні краї.
Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї першу плачинду швами донизу. Обсмажуємо до золотавої скоринки приблизно 3-4 хвилини, а потім перевертаємо на інший бік за допомогою лопатки. Тримаємо на сковороді ще приблизно 2-3 хвилини та знімаємо з вогню. Проробляємо те саме з іншими заготовками.
Подаємо ароматні плачинди зі сметаною або будь-яким іншим соусом до столу і насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати хрусткі біляші з м'ясом без дріжджів.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома ніжні ньокки із зеленню.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.