Лайм

Як приготувати тертий пиріг із маком: простий рецепт із пісочного тіста

З таким рецептом впорається навіть господиня-початківець

Кожна господиня в арсеналі має фірмовий рецепт десерту, яким вона часто балує свою сім'ю. І якщо ви вже робили класичний тертий пиріг із варенням, приготуйте його з маковою начинкою. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: вершкове масло (80 г), яйця (2 шт.), цукор (120 г), мак (100 г), борошно (200 г), розпушувач (1 ч. л.), панірувальні сухарі (30 г), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло розм'якшитися. Краще виставити його за 1,5-2 години до початку приготування.

У глибокій мисці з'єднуємо масло, що розтануло, сіль і 80 г цукру. Перемішуємо ці інгредієнти ложкою або вінчиком.

Яйця акуратно поділяємо на білки та жовтки. У масляну суміш додаємо 2 жовтки, а білки поки що відставляємо. Ретельно перемішуємо вінчиком.

В інший посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Потім додаємо їх до решти інгредієнтів, замішуючи тісто. Формуємо з нього шар, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник приблизно на 20 хвилин.

Тим часом займемося приготуванням макової начинки. У мисці з'єднуємо мак, 40 г цукру, панірувальні сухарі, а також 2 білки. Перемішуємо ложкою доти, доки не вийде однорідна маса.

Розігріваємо духовку до 180°С. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером.

Дістаємо з холодильника тісто і поділяємо його на дві частини. Першу частину тіста перекладаємо у форму та розподіляємо рівним шаром по всій поверхні, а також формуємо бортики. Потім викладаємо підготовлену начинку і розподіляємо по всій поверхні.

Другу частину тіста тремо на великій терці - робити це необхідно над пирогом. Розрівнюємо шматочки натертого тіста, щоб повністю закрити начинку.

Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин - до утворення рум'яної скоринки. Потім акуратно дістаємо з форми і чекаємо, поки пиріг охолоне.

Подаємо тертий пиріг із маковою начинкою, порізавши на порційні шматочки, до чаю або какао і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні