Ми вже розповідали, як приготувати тертий пиріг із яблуками, цього разу поділимося класичним рецептом універсального десерту. Тож, якщо на поличці давно сумує забута колись банка варення, хапайте її і будемо готувати.
Інгредієнти: пшеничне борошно - 420 г, розпушувач - 2 ч л, вершкове масло - 180 г (можна замінити маргарином), цукор - 300 г, сіль – дрібка, яйця – 2 шт, варення - 300 г.
Приготування: в окремій ємності з’єднуємо цукор, вершкове масло (чи маргарин) і сіль. Все добре перемішуємо за допомогою міксера. Після цього додаємо яйця, продовжуємо далі збивати. Важливо: і яйця, і масло мають бути кімнатної температури.
За консистенцією у нас має вийти пишна біла маса. В неї додаємо просіяне через сито борошно і розпушувач. Просіювання борошна – дуже важливий етап в приготуванні пісочного тіста. Вимішуємо готове тісто на присипаній борошном поверхні, після його розділяємо його на дві частини – більшу і меншу. Більший шматочок відправляємо у холодильник на 40-60 хвилин, менший – у морозильну камеру на такий самий час.
Дістаємо із холодильника більшу частину тіста – це буде основа нашого тертого пирога. Злегка його розкатуємо і викладаємо на деко, попередньо застелене пергаментним папером. На тісто рівномірним шаром викладаємо варення. Дістаємо з морозильної камери другу частину тіста – це буде другий шар пирога. Його ми натираємо на великій тертці поверх варення, рівномірно розподіляємо по всьому пирогу. Десерт ставимо у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 25 хвилин. Тертий пиріг за класичним рецептом готовий, насолоджуйтесь неповторним смаком.
- Дізнайтесь, як спекти високий бісквіт на окропі. Використовувати його можна як основу для торта або як самостійну страву.
- Приготуйте повітряний манник. Зробіть такий десерт для своїх близьких.