Лайм

Як приготувати тертий пиріг з варенням: простий рецепт

Зробіть смачне частування до чаю

Ми вже розповідали, як приготувати тертий пиріг із яблуками, цього разу поділимося класичним рецептом універсального десерту. Тож, якщо на поличці давно сумує забута колись банка варення, хапайте її і будемо готувати.

Інгредієнти: пшеничне борошно - 420 г, розпушувач - 2 ч л, вершкове масло - 180 г (можна замінити маргарином), цукор - 300 г, сіль – дрібка, яйця – 2 шт, варення - 300 г.

Фото: unsplash.com

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо цукор, вершкове масло (чи маргарин) і сіль. Все добре перемішуємо за допомогою міксера. Після цього додаємо яйця, продовжуємо далі збивати. Важливо: і яйця, і масло мають бути кімнатної температури.

За консистенцією у нас має вийти пишна біла маса. В неї додаємо просіяне через сито борошно і розпушувач. Просіювання борошна – дуже важливий етап в приготуванні пісочного тіста. Вимішуємо готове тісто на присипаній борошном поверхні, після його розділяємо його на дві частини – більшу і меншу. Більший шматочок відправляємо у холодильник на 40-60 хвилин, менший – у морозильну камеру на такий самий час.

Фото: Pinterest

Дістаємо із холодильника більшу частину тіста – це буде основа нашого тертого пирога. Злегка його розкатуємо і викладаємо на деко, попередньо застелене пергаментним папером. На тісто рівномірним шаром викладаємо варення. Дістаємо з морозильної камери другу частину тіста – це буде другий шар пирога. Його ми натираємо на великій тертці поверх варення, рівномірно розподіляємо по всьому пирогу. Десерт ставимо у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 25 хвилин. Тертий пиріг за класичним рецептом готовий, насолоджуйтесь неповторним смаком.

  • Дізнайтесь, як спекти високий бісквіт на окропі. Використовувати його можна як основу для торта або як самостійну страву.
  • Приготуйте повітряний манник. Зробіть такий десерт для своїх близьких.

Новини партнерів

Читайте також

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому  

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день