Лайм

Як приготувати рублені котлети з курячого філе: простий рецепт

Така страва сподобається і дітям, і дорослим

Навіть під час війни багато господинь намагаються готувати для своїх близьких смачні та різноманітні страви. І якщо ви вже балували родину тефтелями з рисом і підливою на сковороді, цього разу зробіть рублені котлети з курячого філе. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: куряче філе (500 г), яйце (1 шт.), майонез (100-150 г), пшеничне борошно (2-3 ст. л.), молоко (150-200 мл), цибуля (1 шт.), спеції, сіль, рослинна олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Куряче філе промиваємо у проточній воді, обрізаємо зайвий жир і, якщо є, хрящі. Нарізаємо його гострим ножем на маленькі кубики - щоб це було зручно робити, філе можна покласти в морозилку на 15-30 хвилин, щоб воно трохи підмерзло.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і подрібнюємо ножем.

Змішуємо нарізану курку з цибулею, додаємо до них майонез. Накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

У невеликий сотейник виливаємо молоко, ставимо його на плиту та підігріваємо на слабкому вогні декілька хвилин. У тепле молоко висипаємо борошно і розмішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Потім розбиваємо в молочно-борошняну суміш яйце, сіль та інші спеції за смаком. Перемішуємо та залишаємо у такому вигляді приблизно на 20-30 хвилин.

Через півгодини змішуємо рублене філе з майонезом та молочно-борошняною сумішшю, ретельно перемішуємо.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на розпечену сковороду за допомогою ложки трохи фаршу та формуємо котлети. Обсмажуємо спочатку з одного боку до рум'яної скоринки (до напівготовності), потім перевертаємо на другу.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С.

Форму для випічки змащуємо рослинною олією та викладаємо на неї обсмажені котлети. Ставимо її в розігріту духовку та запікаємо курячі котлети близько 10-15 хвилин.

Подаємо апетитні рублені котлети з курячого філе з будь-яким гарніром або салатом і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею