Рибні котлети - чудове доповнення до будь-якого гарніру, яке смакуватиме з гречкою, картопляним пюре або макаронами. Зробити їх можна різними способами: посмажити на сковороді, запекти чи приготувати на пару. Цього разу ми поділимося рецептом котлет із рибного фаршу, запечених у духовці. Така страва вийде смачною і ситною, але при цьому легкою і лагідною для шлунка.
Інгредієнти: 1 кг рибного філе (хек, мінтай), 4 картоплини, 2 цибулини, 1 яйце, ¼ батона або білого хліба, панірувальні сухарі, сіль та перець за смаком.
Приготування рибних котлет:
Видаляємо з риби кістки та перекручуємо через м'ясорубку. Миємо і чистимо картоплю та цибулю, тремр їх на дрібну тертку. Білий хліб або батон розмочуємо у кип'яченій воді.
У мисці з'єднуємо інгредієнти, вбиваємо яйце, додаємо перець та сіль, після чого ретельно перемішуємо.
Деко застилаємо пергаментним папером. Ліпимо рибні котлетки і обмочуємо їх у панірувальні сухарі. Якщо магазинних сухарів немає, потріть на тертку сухарики з черствого хліба.
Духовку розігріваємо до 180 градусів та ставимо котлети на 20-25 хвилин. Вони будуть готові, як тільки підрум'яняться – рибний фарш у духовці схоплюється дуже швидко. Смачного!
- Читайте, як приготувати соковиту свинину в соєвому соусі.
- Також ознайомтеся з рецептом смачного хот-догу для швидкого перекусу.