Лайм

Як приготувати чебуреки з тонкого тіста на воді: простий рецепт

Для цього рецепту знадобиться простий набір продуктів

Напевно, немає людини, яка не любила б чебуреки. Ці смажені коржики з м'ясом, як і соковиті біляші, можна легко приготувати в домашніх умовах. theLime розповість, як смачно приготувати на воді - в результаті вийде тонке, листкове та пухирчасте тісто.

Інгредієнти для тіста: вода холодна (250 мл), сіль (1 ч. л.), вершкове масло (150 г), борошно (550 г).

Інгредієнти для начинки: м'ясо (300-350 г), цибуля ріпчаста (100 г), сіль, перець (за смаком), молоко, олія рослинна.


Приготування:

Вершкове масло розтопіть і остудіть. У миску налийте холодну воду, додайте сіль, 4 ст.л. борошна, масло і перемішайте до однорідного стану. Поступово додайте борошно, що залишилося, і замісіть тісто. Воно має вийде м'яке, еластичне та не липнути до рук. Залежно від борошна може піти трохи більше, або трохи менше.

Готове тісто розкотайте прямокутником, складіть утричі, знову розкотайте прямокутником і складіть вчетверо. Загорніть у харчову плівку і поставте в холодильник мінімум на годину-півтори.

Приготуйте начинку. М'ясо та цибулю пропустіть через м'ясорубку. Фарш посоліть, поперчіть і влийте молоко. Молока додайте стільки, щоб вийшла м'ясна "каша".

Охолоджене тісто розділіть на 16 частин, з кожної частини сформуйте кульку. Розкотайте у коло, на одну половину викладіть фарш, другою накрийте та защипніть краї. Смажте чебуреки у розігрітій олії на середньому вогні з двох боків до рум'яної скоринки. Подавайте гарячими. Смачного!

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні