Якщо не знаєте, що приготувати для ситного перекусу, спробуйте зробити пиріжки з капустою - це завжди безпрограшний варіант. Для швидкості процесів краще використовувати квашену капусту, яку можна приготувати заздалегідь.
В основному тісто для пиріжків готують на дріжджах, але цей процес більш тривалий. Також існує маса рецептів "нашвидкуруч", на кефірі.
Інгредієнти: кефір (300 мл), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), сода (1 ч. л.), олія (3 ст. л.), борошно (400-500) г), квашена капуста (для начинки).
Приготування:
У великій мисці змішайте кефір, соду, сіль, цукор та 1 ст.л. рослинної олії. Перемішайте і поступово вводьте борошно. Добре перемішайте ложкою, потім влийте масло, що залишилося, і замісіть тісто руками. Воно має вийти м'яким та еластичним. Накрийте харчовою плівкою та залиште "відпочити" на 30 хвилин.
Тим часом займіться начинкою. Капусту відіжміть від розсолу, викладіть у сковороду і тримайте на вогні, доки не випарується вся рідина. Якщо капуста дуже кисла, можна розбавити її свіжою. Начинка має прохолонути.
Тісто розділіть на однакові шматочки, з кожного сформуйте плаский коржик. У середину помістіть по ложці капусти і сформуйте пиріжок.
Обсмажуйте на добре розігрітій олії по п'ять хвилин з кожного боку. Після перевертання сковороду накрийте кришкою. Подавайте пиріжки з капустою у теплими чи холодними. Смачного!
- Раніше ми розповідали, як приготувати пишні картопляні зрази із сиром.
- Читайте також на theLime, як приготувати соковиті чебуреки на кефірі.