Лайм

Як приготувати пишні пиріжки з квашеною капустою: простий рецепт

Вони добрі, як теплими, так і холодними

Якщо не знаєте, що приготувати для ситного перекусу, спробуйте зробити пиріжки з капустою - це завжди безпрограшний варіант. Для швидкості процесів краще використовувати квашену капусту, яку можна приготувати заздалегідь.

В основному тісто для пиріжків готують на дріжджах, але цей процес більш тривалий. Також існує маса рецептів "нашвидкуруч", на кефірі.

Фото: Pixabay

Інгредієнти: кефір (300 мл), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), сода (1 ч. л.), олія (3 ст. л.), борошно (400-500) г), квашена капуста (для начинки).

Приготування:

У великій мисці змішайте кефір, соду, сіль, цукор та 1 ст.л. рослинної олії. Перемішайте і поступово вводьте борошно. Добре перемішайте ложкою, потім влийте масло, що залишилося, і замісіть тісто руками. Воно має вийти м'яким та еластичним. Накрийте харчовою плівкою та залиште "відпочити" на 30 хвилин.

Тим часом займіться начинкою. Капусту відіжміть від розсолу, викладіть у сковороду і тримайте на вогні, доки не випарується вся рідина. Якщо капуста дуже кисла, можна розбавити її свіжою. Начинка має прохолонути.

Фото: Pixabay

Тісто розділіть на однакові шматочки, з кожного сформуйте плаский коржик. У середину помістіть по ложці капусти і сформуйте пиріжок.

Обсмажуйте на добре розігрітій олії по п'ять хвилин з кожного боку. Після перевертання сковороду накрийте кришкою. Подавайте пиріжки з капустою у теплими чи холодними. Смачного!

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні