Лайм

Як спекти пухкий апельсиновий крафін: простий рецепт на Великдень-2022

Оригінальна випічка порадує смаком

Американський крафін завдяки характерному зовнішньому вигляду та ніжному смаку став частим гостем на українському Великодньому столі. Готувати таку випічку простіше, ніж кекс Панеттоне, а тісто для крафінів менш примхливе, ніж у традиційних пасок на опарі. Ділимося рецептом, який варто спробувати на Великдень-2022.

Інгредієнти: молоко (90 мл), цукор (100 г), сухі дріжджі (2 ч.л.), 3 яйця, 1 апельсин, масло вершкове (100 г), борошно (360 г), горіхи (50 г), курага (100 г), ізюм (50 г), дрібка солі та цукрова пудра для присипки.

Фото: Getty Images

Приготування крафіну на Великдень:

З апельсина видавлюємо 2 ст.л. соку, а шкірку натираємо на дрібній тертці.

Молоко підігріваємо до 40 градусів, додаємо чайну ложку цукру, сухі дріжджі, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.

Відокремлюємо жовтки двох яєць, вбиваємо до них одне яйце повністю, висипаємо цукор, що залишився, і збиваємо до білого кольору.

40 грамів вершкового масла розтоплюємо і даємо трохи охолонути.

У просіяне борошно додаємо яєчно-цукрову суміш, апельсиновий сік, цедру апельсина, дріжджову суміш, олію та дрібку солі.

Тісто вимішуємо доти, доки воно не перестане прилипати до рук. На це піде близько 10 хвилин.

Високу миску змащуємо олією, кладемо туди тісто, накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою, після чого залишаємо в теплому місці на 2 години. За цей час воно має збільшитись у розмірах у два рази.

Сухофрукти запарюємо окропом для м'якості.

Готове тісто для крафіну ділимо на три рівні частини. Працюючи з однією, решту залиште під плівкою.

Розкотіть частину тіста у прямокутник розміром близько 30 на 50 см. Змастіть його м'яким вершковим маслом, посипте сухофруктами та горішками.

Згорніть тісто в рулетик, розріжте на дві частини, залишивши нерозділеними близько 4 см.

Смужки-половинки по черзі скрутіть у формі равлика навколо своєї осі: спочатку одну частину, потім другу. Перекладіть у форми для випічки діаметром близько 10 см. Дайте майбутнім крафінам постояти в теплому місці під рушником ще годину.

У розігріту до 180 градусів духовку ставимо випічку на 10 хвилин, після чого зменшуємо температуру до 160 градусів і готуємо ще півгодини.

Готовність крафінів перевіряйте зубочисткою: якщо виходить суха та чиста – кекс готовий. Посипте його цукровою пудрою та пригощайте рідних на Великдень.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка