Лайм

Як спекти швидку та смачну паску без дріжджів: простий рецепт на Великдень-2022

Пишна та ароматна випічка своїми руками

До світлого свята Великодня залишається все менше часу, і господині починають замислюватися про традиційну випічку. Цього року через війну українки підбирають прості рецепти: з мінімальною кількостю продуктів та з простим способом приготування. theLime підібрав для вас легкий рецепт паски на бездрожжевому тісті.

Інгредієнти: борошно (300 г), яйця (3 шт.), молоко (1 склянка), масло вершкове (70 г), цукор (200 г), розпушувач (1 ч.л.), ванілін (2 г), родзинки (75 г), цукати (50 г).

Фото: Getty Images

Приготування :

Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть із цукром, додайте розм'якшене вершкове масло і збийте міксером до розчинення цукру.

В окремій мисці з'єднайте сухі інгредієнти: борошно, ванілін та розпушувач. Додайте в яєчно-масляну суміш. Збийте міксером до отримання крихти. Додайте молоко і добре перемішайте.

Білки збийте в пишну піну, додайте в тісто і акуратно перемішайте. Додайте промиті та обсушені родзинки, цукати (за бажанням), знову перемішайте.

Форми для паски змастіть вершковим маслом і вилийте тісто, залишаючи місце до краю. Помістіть у розігріту до 200° C духовку і випікайте 50-60 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев'яною паличкою.

Остиглі паски змастіть білковою глазур'ю (1 білок + 100 г цукрової пудри) і посипте кондитерською посипкою.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні