До світлого свята Великодня залишається все менше часу, і господині починають замислюватися про традиційну випічку. Цього року через війну українки підбирають прості рецепти: з мінімальною кількостю продуктів та з простим способом приготування. theLime підібрав для вас легкий рецепт паски на бездрожжевому тісті.
Інгредієнти: борошно (300 г), яйця (3 шт.), молоко (1 склянка), масло вершкове (70 г), цукор (200 г), розпушувач (1 ч.л.), ванілін (2 г), родзинки (75 г), цукати (50 г).
Приготування :
Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть із цукром, додайте розм'якшене вершкове масло і збийте міксером до розчинення цукру.
В окремій мисці з'єднайте сухі інгредієнти: борошно, ванілін та розпушувач. Додайте в яєчно-масляну суміш. Збийте міксером до отримання крихти. Додайте молоко і добре перемішайте.
Білки збийте в пишну піну, додайте в тісто і акуратно перемішайте. Додайте промиті та обсушені родзинки, цукати (за бажанням), знову перемішайте.
Форми для паски змастіть вершковим маслом і вилийте тісто, залишаючи місце до краю. Помістіть у розігріту до 200° C духовку і випікайте 50-60 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев'яною паличкою.
Остиглі паски змастіть білковою глазур'ю (1 білок + 100 г цукрової пудри) і посипте кондитерською посипкою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати на Великдень повітряний італійський кекс Панеттоне.
- Читайте також на theLime, як зробити крафін - смачний гібрид круассану та мафіну.