Лайм

Якщо немає часу на паску: як приготувати лимонний кекс з глазур'ю на Великдень-2022

Переконайтеся особисто, наскільки це просто

Якщо шукаєте смачні рецепти страв до Великодня-2022, то theLime має в запасі кілька ідей. Раніше ми розповідали, як спекти швидку та смачну паску без дріжджів, цього разу поділимося рецептом лимонного кекса із глазур’ю. На його приготування знадобиться мінімум часу та зовсім трішки зусиль.

Інгредієнти: 3 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка йогурту (можна замінити сметаною чи кефіром), 0,5 склянки олії, цедра 1 лимона, 1 ст л лимонного соку, 230 г борошна, 2 ч л розпушувача, дрібка солі. Для глазурі: 1 склянка цукрової пудри, 3-4 ст л лимонного соку.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо всі вказані компоненти, окрім борошна та розпушувача. Все слід ретельно перемішати до однорідності. Борошно та розпушувач в іншій мисці перемішуємо і лише потім додаємо їх до інших інгредієнтів. Ще раз усе добре перемішуємо. Готове тісто випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці. Час приготування – 60 хвилин. Після цього даємо кексу відпочити 5 хвилин у формі, далі перекладаємо його на решітку.

Фото: Pinterest

Переходимо до приготування глазурі. Для цього беремо 1 склянку цукрової пудри та 3-4 столових ложки лимонного соку. Збиваємо компоненти за допомогою віничка або міксера, покриваємо кекс готовою глазур'ю. Лимонний кекс із глазур'ю готовий, можна насолоджуватися неповторним смаком!

  • Дізнайтесь, у чому різниця між паскою, пасхою та кулічем. 24 квітня 2022 року в Україні відзначають Великдень, також відомий як Воскресіння Христове. Із цим святом пов'язано багато традицій і звичаїв, і один із найпопулярніших - приготування великоднього хліба, також відомого як домашня паска.
  • А також приготуйте паску по-домашньому на свіжих дріжджах. Спробуйте смачну випічку.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні