Лайм

Як спекти пишну паску в мультиварці: простий рецепт на сухих дріжджах

Випічка виходить повітряною, вологою та ароматною

Напередодні світлого свята Великодня господині замислюються над приготуванням пасок. Через війну та дефіцит продуктів українки підбирають прості рецепти, оскільки не у всіх є можливість провести на кухні цілий день. Якщо ви вже забрали в домашню скарбничку рецепт швидкої паски з бездрожжевого тіста, тепер пропонуємо придивитися до варіанта на сухих дріжджах у мультиварці.

Інгредієнти для тіста: цукор (300 г), вершки 10% (250 мл), борошно (650 г), яйця (3 шт.), сухі дріжджі (11 г), ванілін (1,5 г), сметана 20% ( 50 г), вершкове масло (100 г), горіхи (60 г), родзинки (150 г), цедра одного апельсина.

Інгредієнти для глазурі: цукор (90 г), гаряча вода (1,5 ст.л.), желатин швидкорозчинний (0,5 ч.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Приготуйте опару. Змішайте теплі вершки, 2 ст.л. цукру, 4 ст.л. борошна та пачку дріжджів. Залишіть на півгодини. Потім додайте яйця, сметану, м'яке вершкове масло, ванілін, цедру апельсина і борошно. Замісіть липке тісто. Перекладіть у чашу мультиварки і залиште в режимі "мультиповар 40 С" (або режими "йогрут" та "тісто") на 1 годину, щоб тісто піднялося вдвоє.

Робочу поверхню припиліть борошном і перекладіть тісто, що піднялося. Вмішайте горіхи, родзинки, додайте 2 ст. л. соняшникової олії і добре вимішайте, приблизно 10 хвилин.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, перекладіть тісто і поставте на вистоювання на 1 годину на режим "мультиповар 40 С". Після цього поміняйте режим на "випічка" та залиште на півтори години.

Приготуйте глазур. Змішайте цукор із 1,5 ст.л. гарячої води. Окремо в одній ложці окропу заваріть желатин і залиште на 5-10 хвилин. Обидві суміші перемішайте занурювальним блендером, а потім збийте міксером. Змастіть готовою глазур'ю паски.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня