Лайм

Як спекти пишну паску в мультиварці: простий рецепт на сухих дріжджах

Випічка виходить повітряною, вологою та ароматною

Напередодні світлого свята Великодня господині замислюються над приготуванням пасок. Через війну та дефіцит продуктів українки підбирають прості рецепти, оскільки не у всіх є можливість провести на кухні цілий день. Якщо ви вже забрали в домашню скарбничку рецепт швидкої паски з бездрожжевого тіста, тепер пропонуємо придивитися до варіанта на сухих дріжджах у мультиварці.

Інгредієнти для тіста: цукор (300 г), вершки 10% (250 мл), борошно (650 г), яйця (3 шт.), сухі дріжджі (11 г), ванілін (1,5 г), сметана 20% ( 50 г), вершкове масло (100 г), горіхи (60 г), родзинки (150 г), цедра одного апельсина.

Інгредієнти для глазурі: цукор (90 г), гаряча вода (1,5 ст.л.), желатин швидкорозчинний (0,5 ч.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Приготуйте опару. Змішайте теплі вершки, 2 ст.л. цукру, 4 ст.л. борошна та пачку дріжджів. Залишіть на півгодини. Потім додайте яйця, сметану, м'яке вершкове масло, ванілін, цедру апельсина і борошно. Замісіть липке тісто. Перекладіть у чашу мультиварки і залиште в режимі "мультиповар 40 С" (або режими "йогрут" та "тісто") на 1 годину, щоб тісто піднялося вдвоє.

Робочу поверхню припиліть борошном і перекладіть тісто, що піднялося. Вмішайте горіхи, родзинки, додайте 2 ст. л. соняшникової олії і добре вимішайте, приблизно 10 хвилин.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, перекладіть тісто і поставте на вистоювання на 1 годину на режим "мультиповар 40 С". Після цього поміняйте режим на "випічка" та залиште на півтори години.

Приготуйте глазур. Змішайте цукор із 1,5 ст.л. гарячої води. Окремо в одній ложці окропу заваріть желатин і залиште на 5-10 хвилин. Обидві суміші перемішайте занурювальним блендером, а потім збийте міксером. Змастіть готовою глазур'ю паски.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою