Лайм

Як спекти пишну паску в мультиварці: простий рецепт на сухих дріжджах

Випічка виходить повітряною, вологою та ароматною

Напередодні світлого свята Великодня господині замислюються над приготуванням пасок. Через війну та дефіцит продуктів українки підбирають прості рецепти, оскільки не у всіх є можливість провести на кухні цілий день. Якщо ви вже забрали в домашню скарбничку рецепт швидкої паски з бездрожжевого тіста, тепер пропонуємо придивитися до варіанта на сухих дріжджах у мультиварці.

Інгредієнти для тіста: цукор (300 г), вершки 10% (250 мл), борошно (650 г), яйця (3 шт.), сухі дріжджі (11 г), ванілін (1,5 г), сметана 20% ( 50 г), вершкове масло (100 г), горіхи (60 г), родзинки (150 г), цедра одного апельсина.

Інгредієнти для глазурі: цукор (90 г), гаряча вода (1,5 ст.л.), желатин швидкорозчинний (0,5 ч.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Приготуйте опару. Змішайте теплі вершки, 2 ст.л. цукру, 4 ст.л. борошна та пачку дріжджів. Залишіть на півгодини. Потім додайте яйця, сметану, м'яке вершкове масло, ванілін, цедру апельсина і борошно. Замісіть липке тісто. Перекладіть у чашу мультиварки і залиште в режимі "мультиповар 40 С" (або режими "йогрут" та "тісто") на 1 годину, щоб тісто піднялося вдвоє.

Робочу поверхню припиліть борошном і перекладіть тісто, що піднялося. Вмішайте горіхи, родзинки, додайте 2 ст. л. соняшникової олії і добре вимішайте, приблизно 10 хвилин.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, перекладіть тісто і поставте на вистоювання на 1 годину на режим "мультиповар 40 С". Після цього поміняйте режим на "випічка" та залиште на півтори години.

Приготуйте глазур. Змішайте цукор із 1,5 ст.л. гарячої води. Окремо в одній ложці окропу заваріть желатин і залиште на 5-10 хвилин. Обидві суміші перемішайте занурювальним блендером, а потім збийте міксером. Змастіть готовою глазур'ю паски.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні