Напередодні світлого свята Великодня господині замислюються над приготуванням пасок. Через війну та дефіцит продуктів українки підбирають прості рецепти, оскільки не у всіх є можливість провести на кухні цілий день. Якщо ви вже забрали в домашню скарбничку рецепт швидкої паски з бездрожжевого тіста, тепер пропонуємо придивитися до варіанта на сухих дріжджах у мультиварці.
Інгредієнти для тіста: цукор (300 г), вершки 10% (250 мл), борошно (650 г), яйця (3 шт.), сухі дріжджі (11 г), ванілін (1,5 г), сметана 20% ( 50 г), вершкове масло (100 г), горіхи (60 г), родзинки (150 г), цедра одного апельсина.
Інгредієнти для глазурі: цукор (90 г), гаряча вода (1,5 ст.л.), желатин швидкорозчинний (0,5 ч.л.).
Приготування:
Приготуйте опару. Змішайте теплі вершки, 2 ст.л. цукру, 4 ст.л. борошна та пачку дріжджів. Залишіть на півгодини. Потім додайте яйця, сметану, м'яке вершкове масло, ванілін, цедру апельсина і борошно. Замісіть липке тісто. Перекладіть у чашу мультиварки і залиште в режимі "мультиповар 40 С" (або режими "йогрут" та "тісто") на 1 годину, щоб тісто піднялося вдвоє.
Робочу поверхню припиліть борошном і перекладіть тісто, що піднялося. Вмішайте горіхи, родзинки, додайте 2 ст. л. соняшникової олії і добре вимішайте, приблизно 10 хвилин.
Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, перекладіть тісто і поставте на вистоювання на 1 годину на режим "мультиповар 40 С". Після цього поміняйте режим на "випічка" та залиште на півтори години.
Приготуйте глазур. Змішайте цукор із 1,5 ст.л. гарячої води. Окремо в одній ложці окропу заваріть желатин і залиште на 5-10 хвилин. Обидві суміші перемішайте занурювальним блендером, а потім збийте міксером. Змастіть готовою глазур'ю паски.
- Раніше ми розповідали, як приготувати сирну паску з кавовим смаком.
- Читайте також на theLime, як приготувати паску по-домашньому на свіжих дріжджах.