Лайм

Як приготувати сирну паску з кавовим смаком: оригінальний рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Цього року православні відзначатимуть Великдень 24 квітня. Тому чимало господинь вже повною мірою готуються до цього дня і планують святкове меню. І якщо ви вже робили ніжну та повітряну паску на опарі, зробіть цього разу сирну паску з кавовим смаком. theLime підготував для вас оригінальний рецепт.

Інгредієнти: сир 9% (750 г), вершкове масло (60 г), цукрова пудра (110 г), молочний шоколад (170 г), кава (70 г), печиво (30 г), сметана 20% (30 г).

Також знадобиться спеціальна форма для такої паски об'ємом 0,9 л.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося.

Для приготування такої паски необхідно зварити подвійний еспресо - кава повинна бути міцною та гарної якості.

Молочний шоколад ріжемо на маленькі шматочки і викладаємо в миску. Потім заливаємо його свіжозвареною кавою і перемішуємо, щоб маса стала однорідною. Якщо шоколад повністю не розчинився, можна трохи підігріти суміш у мікрохвильовій печі. Чекаємо, поки шоколадно-кавова маса трохи охолоне.

У велику миску викладаємо сир, м'яке вершкове масло та цукрову пудру. Збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Потім поділяємо цю масу на дві нерівні частини.

В 1/3 сирної маси додаємо сметану та подрібнене печиво, а в 2/3 маси – остиглий шоколад з кавою. Ретельно перемішуємо спочатку одну, потім другу.

Форму для паски ставимо в миску догори дном, вистилаємо її марлею, складеною в 4 шари - її краї повинні звисати з усіх боків. Викладаємо на дно шоколадний шар та акуратно розрівнюємо. Потім викладаємо другий шар – з печивом. Звертаємо всі краї марлі в центр, а зверху на паску ставимо невелику тарілку та вантаж. Прибираємо в холодильник приблизно на 24 години. При цьому потрібно періодично зливати рідину, що виділилася, з нижньої ємності.

Через зазначений проміжок часу розгортаємо краї марлі, перевертаємо та дістаємо паску на блюдо для подачі. За бажання її можна полити зверху розтопленим шоколадом або прикрасити. Зберігати таку паску необхідно в холодильнику.

Подаємо до святкового столу сирну паску з кавовим смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні