Лайм

Як приготувати сирну паску з кавовим смаком: оригінальний рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Цього року православні відзначатимуть Великдень 24 квітня. Тому чимало господинь вже повною мірою готуються до цього дня і планують святкове меню. І якщо ви вже робили ніжну та повітряну паску на опарі, зробіть цього разу сирну паску з кавовим смаком. theLime підготував для вас оригінальний рецепт.

Інгредієнти: сир 9% (750 г), вершкове масло (60 г), цукрова пудра (110 г), молочний шоколад (170 г), кава (70 г), печиво (30 г), сметана 20% (30 г).

Також знадобиться спеціальна форма для такої паски об'ємом 0,9 л.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося.

Для приготування такої паски необхідно зварити подвійний еспресо - кава повинна бути міцною та гарної якості.

Молочний шоколад ріжемо на маленькі шматочки і викладаємо в миску. Потім заливаємо його свіжозвареною кавою і перемішуємо, щоб маса стала однорідною. Якщо шоколад повністю не розчинився, можна трохи підігріти суміш у мікрохвильовій печі. Чекаємо, поки шоколадно-кавова маса трохи охолоне.

У велику миску викладаємо сир, м'яке вершкове масло та цукрову пудру. Збиваємо блендером до отримання однорідної маси. Потім поділяємо цю масу на дві нерівні частини.

В 1/3 сирної маси додаємо сметану та подрібнене печиво, а в 2/3 маси – остиглий шоколад з кавою. Ретельно перемішуємо спочатку одну, потім другу.

Форму для паски ставимо в миску догори дном, вистилаємо її марлею, складеною в 4 шари - її краї повинні звисати з усіх боків. Викладаємо на дно шоколадний шар та акуратно розрівнюємо. Потім викладаємо другий шар – з печивом. Звертаємо всі краї марлі в центр, а зверху на паску ставимо невелику тарілку та вантаж. Прибираємо в холодильник приблизно на 24 години. При цьому потрібно періодично зливати рідину, що виділилася, з нижньої ємності.

Через зазначений проміжок часу розгортаємо краї марлі, перевертаємо та дістаємо паску на блюдо для подачі. За бажання її можна полити зверху розтопленим шоколадом або прикрасити. Зберігати таку паску необхідно в холодильнику.

Подаємо до святкового столу сирну паску з кавовим смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити