Лайм

Як приготувати мармурову паску в шоколадній глазурі: рецепт на Великдень-2022

Зробіть її, щоб здивувати близьких

Вже цієї неділі, 24 квітня, в Україні відзначатимуть Великдень або Воскресіння Христове. Чимало господинь вже почали планувати святкове меню та підшукувати рецепти незвичних пасок. І якщо ви вже робили ароматну паску на 10 жовтків, урізноманітніть також меню мармуровою паскою в шоколадній глазурі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для опари: молоко (100 мл), дріжджі (12 г), цукор (30 г), борошно (60 г).

Інгредієнти для тіста: опара, борошно (310 г і 90 г), цукор (150 г), сіль (0,25 ч. л.), ванільний цукор (1 ч. л.), яйця (4 шт.), вершкове масло (100 г), вершки 20% (100 мл), какао (20 г).

Інгредієнти для шоколадної глазурі: сметана (60 г), цукор (30 г), какао (15 г), вершкове масло (20 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У теплому молоці розводимо сухі дріжджі, додаємо цукор і просіяне через сито борошно. Перемішуємо до однорідності, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо опару на 40 хвилин в теплому місці без протягів.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Змішуємо у великій мисці яйця, цукор, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, вершки, потім додаємо опару. Розділяємо отриману масу на дві частини, причому менша з них повинна бути 240 г.

У меншу додаємо какао та 90 г борошна, яке необхідно заздалегідь просіяти через сито. У більшу частину маси всипаємо 310 г борошна. Накриваємо обидві частини харчової плівкою та залишаємо приблизно на годину у теплому місці без протягів.

Через зазначений проміжок часу змішуємо два види тіста, але не перемішуємо до однорідності. Викладаємо в паперові форми для пасок, заповнюючи їх приблизно на одну третину. Знову накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Духовку задалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо деко з пасками в гарячу духовку і випікаємо 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою. Потім виймаємо і чекаємо, поки паски трохи охолонуть.

Для приготування глазурі беремо невеликий сотейник, викладаємо в нього сметану та цукор, підігріваємо, чекаємо, доки він розчиниться. Потім додаємо какао та вершкове масло. Перемішуємо і чекаємо, доки суміш стане однорідною. Покриваємо паски шоколадною глазур'ю і чекаємо, поки вона застигне.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці