Напередодні Великодня, який в Україні відзначатимуть цього року 24 квітня, багато господинь складають святкове меню, щоб догодити всім членам сім'ї та гостям. І якщо ви вже вирішили, що будете готувати салат Олів'є, зробіть також шаровий салат зі шпротами в порційних склянках. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти на 4 порції: картопля (1 шт.), шпроти (1 банка = 170 г), зелена цибуля (кілька стебел), морква (1 шт.), консервований горошок (4-5 ст. л.), яйця (2 шт.), майонез (50 г), сіль, перець.
Приготування:
Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з підсоленою водою та відварюємо "в мундирі" приблизно 20-30 хвилин. Очищаємо готові овочі від шкірки та нарізаємо маленьким кубиком.
Яйця відварюємо вкруту - 10 хвилин після закипання. Потім заливаємо їх холодною водою, щоб вони охолонули. Очищаємо від шкаралупи, нарізаємо середнім кубиком.
Зелену цибулю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно нарізаємо ножем.
З консервованої риби зливаємо олію та розминаємо її виделкою. З горошку також зливаємо воду.
У склянки викладаємо підготовлені інгредієнти такими шарами:
1 – картопля (посолити, поперчити до смаку);
2 – майонез;
3 – шпроти;
4 – зелена цибуля;
5 – майонез;
6 – морква (посолити, поперчити до смаку);
7 – майонез;
8 – горошок;
9 – яйця (посолити, поперчити до смаку);
10 – майонез.
Подаємо на святковий стіл та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати легкий вітамінний салат із редисом та сиром.
- Читайте також на theLime про 3 салати з беконом, які вийдуть у кожного.