Лайм

Як приготувати шаровий салат зі шпротами на Великдень-2022: простий рецепт у порційних склянках

Здивуйте свою сім'ю чи гостей

Напередодні Великодня, який в Україні відзначатимуть цього року 24 квітня, багато господинь складають святкове меню, щоб догодити всім членам сім'ї та гостям. І якщо ви вже вирішили, що будете готувати салат Олів'є, зробіть також шаровий салат зі шпротами в порційних склянках. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти на 4 порції: картопля (1 шт.), шпроти (1 банка = 170 г), зелена цибуля (кілька стебел), морква (1 шт.), консервований горошок (4-5 ст. л.), яйця (2 шт.), майонез (50 г), сіль, перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з підсоленою водою та відварюємо "в мундирі" приблизно 20-30 хвилин. Очищаємо готові овочі від шкірки та нарізаємо маленьким кубиком.

Яйця відварюємо вкруту - 10 хвилин після закипання. Потім заливаємо їх холодною водою, щоб вони охолонули. Очищаємо від шкаралупи, нарізаємо середнім кубиком.

Зелену цибулю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно нарізаємо ножем.

З консервованої риби зливаємо олію та розминаємо її виделкою. З горошку також зливаємо воду.

У склянки викладаємо підготовлені інгредієнти такими шарами:

1 – картопля (посолити, поперчити до смаку);

2 – майонез;

3 – шпроти;

4 – зелена цибуля;

5 – майонез;

6 – морква (посолити, поперчити до смаку);

7 – майонез;

8 – горошок;

9 – яйця (посолити, поперчити до смаку);

10 – майонез.

Подаємо на святковий стіл та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні