Лайм

Як приготувати смачне та ароматне варення з кульбаб: простий рецепт

Зробіть його на дозвіллі

Весна у багатьох асоціюється з відпочинком на природі, коли все довкола прокидається та оживає. І якщо деякі люди полюбляють приїхати в ліс для того, щоб посмажити шашлики, то інші – провести час активно та з користю, наприклад, зібрати кульбаби та приготувати з них варення. theLime ділиться з вами рецептом ароматного кульбабового меду, який доповнить будь-які сирники або млинці.

Інгредієнти: кульбаби (400 шт.), цукор (1,5 кг), вода (1 л), лимон (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування варення з кульбаб необхідно зібрати близько 400 квіток - найкраще це робити в середині сонячного дня в екологічно чистому місці. Зриваємо тільки жовті кульбаби, що повністю розкрилися. Якщо збирати закриті, в них буде або перестиглий, або недостиглий пилок, що позначиться на кінцевому результаті.

Беремо ножиці та зрізаємо стебла та чашолистки кульбаб, залишаючи лише жовту частину квітки. Справа в тому, що в стеблах міститься молочний сік, який гірчить і псує смак варення.

Висипаємо їх у каструлю, заливаємо відфільтрованою водою і ставимо на плиту. Промивати кульбаби не потрібно, щоб не вимити нектар, пилок та, відповідно, їх корисні властивості.

Лимон промиваємо у проточній воді, потім разом із цедрою подрібнюємо його в блендері або пропускаємо через м'ясорубку.

Проціджуємо відвар із кульбаб, додаємо в нього цукор та подрібнений лимон. Варимо ще близько 25-35 хвилин на мінімальному вогні, постійно перемішуючи. За бажанням можна ще раз процідити, щоб позбавитися часточок лимона.

Перед тим, як розливати варення в банки, простерилізуємо їх будь-яким способом. Це можна зробити в мікрохвильовій печі, духовці або за допомогою великої каструлі з водою.

Розливаємо гаряче варення у стерильні банки і закочуємо пластиковими або металевими кришками.

Потім подаємо ароматний кульбабовий мед до чаю і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні