Лайм

Чотири нестандартних методи зберігання часнику, завдяки яким він довго залишається свіжим

Візьміть на замітку кілька рекомендацій

Часник та цибуля є незамінними помічниками у приготуванні практично більшості страв. Про те, які хитрощі є у зберіганні цибулі, щоб вона довго залишалася свіжою, ми розповідали раніше. Цього разу мова піде про те, як правильно зберігати часник. Деякі із вказаних нижче методів дозволять зберегти його свіжим від кількох місяців до півроку.

Читайте також: Чи можна зберігати мед у пластиковій тарі: поради, щоб він не втратив смак і користь.

Фото: unsplash.com

Спосіб 1: у шафі

Професійний шеф-кухар Сісі Лі говорить, що це ідеальне місце для зберігання цього продукту, оскільки він не любить прямих сонячних променів, великої кількості вологи та екстремально холодних чи високих температур. Тим не менше, експертка радить зберігати часник у місці, де буде гарна циркуляція повітря. Тому якщо ви хотіли покласти продукт до поліетиленового пакету, краще цього не робити. Натомість варто використовувати паперові пакети. У такому вигляді інгредієнт збережеться у гарному стані до 6 місяців.

Спосіб 2: у холодильнику

Багато людей і так звикли тримати часник у холодильнику, проте є кілька нюансів, які допоможуть подовжити період його зберігання. Замість того, аби просто покласти цілий часник на поличку, перемістіть його до герметично закритого контейнера у вже очищеному та подрібненому вигляді. У такому стані він може зберігатися свіжим до 3 тижнів.

Спосіб 3: у морозилці

Ще одна зручна ідея, яка допоможе подовжити термін зберігання продукту. Для цього можете очистити, подрібнити часник або ж залишити його цілим та відправити до морозильної камери. На пакеті напишіть дату, і у такому вигляді він може лежати там до 1 року. Проте варто пам'ятати, що після того, як ви дістанете компонент, його текстура зміниться, оскільки він стане м'якшим після розморожування.

Читайте на тему: Заготівля для розсольнику і огіркова ікра: що робити з перезрілими огірками.

Фото: unsplash.com

Спосіб 4: часниковий лід

Це ще один кулінарний трюк, який допоможе полегшити процес приготування страв. Для цього вам знадобиться звичайна форма для льоду та трохи олії. Очищений подрібнений часник розкладіть у форму для льоду, додайте у кожен отвір по кілька крапель олії. У такому вигляді відправте все до морозильної камери та дайте захолонути. Потім, після того як часник перетворився на лід, діставайте його за потреби та використовуйте у приготуванні страв. У такому стані інгредієнт може зберігатися у морозильній камері до 4 місяців.

"Коли вам потрібно щось посмажити, просто покладіть один кубик льоду із суміші часнику та олії на сковорідку - і це значно полегшить ваш процес готування їжі", - каже фахівець Сісі Лі.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Це будуть останні випробування перед тим, як зійде світло перемоги: старець Афанасій навіщував мир Україні

Старець Афанасій отримав видіння про закінчення війни в Україні, смерть Путіна і встановлення миру

Розпочнеться біла смуга: ці чотири знаки Зодіаку чекають кардинальні зміни у липні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які чекають кардинальні зміни у липні - це Овен, Телець, Діва, Терези

Смерть Росії запущено: астролог Алакх Ніраджан дав переможний прогноз для України

Астролог Алакх Ніраджан дав прогноз про закінчення війни в Україні і заявив, що восени ЗСУ отримають перемогу, а Росія піде на переговори