Лайм

Складки на одязі зникнуть без праски: як швидко погладити зім'яті речі

Перевірені лайфхаки від експертів з одягу

Прасування - втомлива рутинна робота, яку багато людей уникають. На щастя, існують альтернативні способи, які приведуть речі, постільну білизну або штори для вікон в охайний вигляд. Експерти розповіли виданню Express.co.uk, як випрасувати одяг без праски.

Читайте також: Як гладити одяг з двох сторін одночасно: лайфхак з фольгою.

Фото: unsplash.com

Спрей для розгладження складок

На ринку представлені різні види спреїв, призначених для усунення складок на одязі. Проте експерт каже, що не обов'язково витрачати цілий статок у побутових магазинах, оскільки такий спрей можна зробити самостійно із звичайних продуктів для прання, які знайдуться в кожній оселі. Він добре очищає та розгладжує футболки, толстовки та інші предмети одягу з бавовни або схожих матеріалів.

Щоб приготувати спрей для усунення складок на одязі, просто змішайте 200 мл води та 10 мл кондиціонера для білизни. Перелийте у пляшечку з розпилювачем.

Фото: pixabay.com

Перед використанням обов'язково струсіть та перевірте на виворітній стороні виробу або на невеликій невидній ділянці, чи не залишає спрей слідів. Якщо все добре, розпиліть домашню емульсію на всі складки, а потім акуратно потягніть річ, поки заломи не розійдуться. Повісьте її на плічка і залиште на деякий час.

Розпарювання

За словами експерта з одягу, найкращий спосіб заощадити гроші та час - брати зім'яту білизну з собою у ванну, доки ви приймаєте душ. Просто розвішайте футболки або інші речі у ванній кімнаті, щоб волокна розм'якшилися, а складки розгладилися.

Щоб досягти максимального ефекту, повісьте одяг якомога ближче до душової кабіни, але слідкуйте, щоб він не намок. Коли закінчите банні процедури, потримайте речі у ванній ще 15 хвилин.

Читайте також: Як правильно гладити сорочку з льону: 4 поради, до яких варто прислухатися.

Випрямляч для волосся

Експерт запевняє, що ви будете здивовані, чого можна досягти за допомогою випрямляча для волосся. Після укладання пасма використовуйте залишкове тепло приладу, щоб розгладити складки на одязі. Для кращого результату розпиліть трохи води на проблемні ділянки.

Випрямлячі для волосся чудово підходять як для сорочок, так і для одягу з більш цупкої тканини, наприклад, піджаків.

Фото: Getty Images

Трюк із рушником

Трюк із рушником полягає в тому, що ви маєте покласти зім'ятий предмет одягу на пласку поверхню та укрити зверху кількома вологими рушниками. Після того, як складки розгладяться, повісьте річ сушитися.

Раніше ми розповідали, як почистити праску від липких плям та накипу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини