Лайм

Як приготувати ніжний французький омлет Пуляр: простий рецепт

Поекспериментуйте зі звичною стравою

Сніданок, як відомо, має бути не лише смачним, а й ситним. І якщо ви вже готували апетитну шакшуку з овочами, цього разу урізноманітніть меню своєї родини омлетом Пуляр. theLime вирішив докладніше розповісти вам про історію цієї страви і підібрав простий рецепт.

Омлет Пуляр - це французька страва, яку вперше приготували на острові Мон-Сен-Мішель. Творцем цієї диво-страви стала француженка Аннетт Пуляр у ХІХ столітті. Не поділивши із родичами сімейний бізнес, молода жінка вирішила самостійно відкрити готель. Однак її справи йшли не дуже добре, і їй часто не було що запропонувати своїм гостям, крім яєць. Згідно з легендою, один із мандрівників підказав їй рецепт повітряного омлету, а пані Пуляр настільки вдосконалила його приготування, що незабаром прославилася на всю Францію.

Від звичайної, знайомої кожному з нас страви, омлет Пуляр відрізняється тим, що білки та жовтки готуються окремо, утворюючи в результаті майже багатошаровий яєчний пиріг.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко або вершки (2 ст. л.), спеції (за смаком), вершкове масло або рослинна олія (для змащування форми).

Приготування:

Духовку наперед розігріваємо до 170°С.

У миску розбиваємо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо із сіллю до стійких піків, а жовтки змішуємо з молоком (або вершками) та спеціями.

Змащуємо форму для випічки вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо в неї жовтки та ставимо в розігріту духовку на 3 хвилини. Потім виймаємо та акуратно викладаємо зверху збиті білки, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Відправляємо знову в духовку - приблизно на 15 хвилин, доки не утвориться легка рум'яна скоринка.

Виймаємо ніжний омлет Пуляр із духовки, розрізаємо навпіл і складаємо одну білу частину на іншу.

Подаємо до столу на сніданок і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто