Лайм

Як приготувати шакшуку з овочами: рецепт яєчні по-ізраїльськи

Поекспериментуйте на вихідних

Сніданок - найважливіший прийом їжі, що дає заряд енергії на цілий день. На вихідних його можна урізноманітнити солодкими млинцями або оладками з вівсянкою, а також омлетом або яєчнею по-ізраїльськи під назвою шакшука. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), болгарський перець (1 шт.), перець гострий стручковий (за смаком), помідори (2 шт.), томатна паста (2 ст. л.), яйця (3 шт.), рослинна олія, зіра, кінза, коріандр, кмин.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, промиваємо під проточною водою і нарізаємо цибулю півкільцями, а часник – дрібним кубиком. Смажимо їх на слабкому вогні декілька хвилин.

Болгарський перець споліскуємо у воді, вирізаємо насіннєву коробку та нарізаємо його смужками. Гострий перець також подрібнюємо. Додаємо в сковороду до цибулі та часнику.

На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо їх окропом, потім перекладаємо в посуд із холодною водою і акуратно знімаємо з них шкірку. Ріжемо томати середнім кубиком і також відправляємо тушкуватись в сковороду – при цьому зменшуємо вогонь.

Потім додаємо томатну пасту і трохи води або бульйону, якщо є, а також спеції: зіру, кмин та коріандр. Уварюємо соус до загустіння, не забуваємо посолити і поперчити.

Робимо в соусі невеликі заглиблення та розбиваємо в них яйця. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки яйця прожаряться: білок повинен схопитися, а жовток залишитися рідким.

Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо її та посипаємо готову шакшуку.

Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити