Сніданок - найважливіший прийом їжі, що дає заряд енергії на цілий день. На вихідних його можна урізноманітнити солодкими млинцями або оладками з вівсянкою, а також омлетом або яєчнею по-ізраїльськи під назвою шакшука. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), болгарський перець (1 шт.), перець гострий стручковий (за смаком), помідори (2 шт.), томатна паста (2 ст. л.), яйця (3 шт.), рослинна олія, зіра, кінза, коріандр, кмин.
Приготування:
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, промиваємо під проточною водою і нарізаємо цибулю півкільцями, а часник – дрібним кубиком. Смажимо їх на слабкому вогні декілька хвилин.
Болгарський перець споліскуємо у воді, вирізаємо насіннєву коробку та нарізаємо його смужками. Гострий перець також подрібнюємо. Додаємо в сковороду до цибулі та часнику.
На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо їх окропом, потім перекладаємо в посуд із холодною водою і акуратно знімаємо з них шкірку. Ріжемо томати середнім кубиком і також відправляємо тушкуватись в сковороду – при цьому зменшуємо вогонь.
Потім додаємо томатну пасту і трохи води або бульйону, якщо є, а також спеції: зіру, кмин та коріандр. Уварюємо соус до загустіння, не забуваємо посолити і поперчити.
Робимо в соусі невеликі заглиблення та розбиваємо в них яйця. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки яйця прожаряться: білок повинен схопитися, а жовток залишитися рідким.
Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо її та посипаємо готову шакшуку.
Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити омлет Пуляр за класичним рецептом.
- Читайте також на theLime, як приготувати шоколадну вівсянку з фініками.