Лайм

Як приготувати шакшуку з овочами: рецепт яєчні по-ізраїльськи

Поекспериментуйте на вихідних

Сніданок - найважливіший прийом їжі, що дає заряд енергії на цілий день. На вихідних його можна урізноманітнити солодкими млинцями або оладками з вівсянкою, а також омлетом або яєчнею по-ізраїльськи під назвою шакшука. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), болгарський перець (1 шт.), перець гострий стручковий (за смаком), помідори (2 шт.), томатна паста (2 ст. л.), яйця (3 шт.), рослинна олія, зіра, кінза, коріандр, кмин.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, промиваємо під проточною водою і нарізаємо цибулю півкільцями, а часник – дрібним кубиком. Смажимо їх на слабкому вогні декілька хвилин.

Болгарський перець споліскуємо у воді, вирізаємо насіннєву коробку та нарізаємо його смужками. Гострий перець також подрібнюємо. Додаємо в сковороду до цибулі та часнику.

На помідорах робимо невеликі надрізи, обдаємо їх окропом, потім перекладаємо в посуд із холодною водою і акуратно знімаємо з них шкірку. Ріжемо томати середнім кубиком і також відправляємо тушкуватись в сковороду – при цьому зменшуємо вогонь.

Потім додаємо томатну пасту і трохи води або бульйону, якщо є, а також спеції: зіру, кмин та коріандр. Уварюємо соус до загустіння, не забуваємо посолити і поперчити.

Робимо в соусі невеликі заглиблення та розбиваємо в них яйця. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки яйця прожаряться: білок повинен схопитися, а жовток залишитися рідким.

Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно нарізаємо її та посипаємо готову шакшуку.

Подаємо апетитну страву до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни