Лайм

Як прибрати запах вогкості у квартирі: топ-5 простих та доступних способів

Він виникає через підвищену вологість

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з проблемами сирих приміщень, що погано провітрюються, і як наслідок - цвілі в них. Причому це стосується як приватних будинків, де також можуть з'явитися такі несподівані гості, як мурахи, так і сучасних квартир у багатоповерхівках. theLime вирішив розповісти вам перевірені лайфхаки, як прибрати запах вогкості за допомогою народних методів.

Як відомо, вологість у приміщенні не повинна перевищувати 60%. Якщо вона значно вища за цей показник, у будинку з'являється неприємний запах вогкості, на меблів та стінах – грибок та цвіль, а у людей, які проживають у такому будинку, частішають захворювання дихальних шляхів та знижується імунітет. Важливо вчасно усунути причину та джерела вогкості, а також позбутися неприємного запаху.

Фото: pinterest.com

Якими народними засобами можна прибрати запах вогкості в квартирі чи будинку?

Сіль

Справа в тому, що цей продукт має високі адсорбуючі властивості, тобто відмінно вбирає рідину і неприємні запахи. Насипаємо її в невеликі піали та розставляємо в різних місцях приміщення. Адсорбуючі властивості також мають кава і цукор.

Активоване вугілля

Необхідно взяти 100 г солі та 20 таблеток активованого вугілля. Вугілля подрібнюємо, змішуємо із сіллю та розсипаємо суміш по чашах. Розставляємо ємності у приміщення, де є неприємний запах вогкості. Раз на тиждень цю масу необхідно замінити на нову.

Силікагель

Невеликі пакетики з кульками найчастіше кладуть у коробки із взуттям, сумками, друкованою продукцією, виробами з дерева та іншими предметами, що бояться вологості. Цей сипучий матеріал можна насипати в тканинні мішечки та розставити по приміщенню або всередині меблів.

Ефірні олії

Такі олії допомагають не тільки позбутися цвілі і комах, а також мають протигрибкові та дезінфікуючі властивості. Наприклад, можна купити олію чайного дерева та грейпфрута.

Хлористий кальцій

Цю речовину можна придбати практично у будь-якій аптеці. Насипаємо хлористий кальцій у широкі ємності та ставимо у кімнаті, де "поселилася" вогкість. Потім його можна просушити та використати ще раз.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу