Лайм

Як приготувати ніжні ванільні кекси із шоколадом: простий рецепт

З таким рецептом впорається навіть господиня-початківець

Кекси або, як їх ще називають, мафіни - дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або господиня-початківець без досвіду. Більше того, у цей процес можна залучати маленьких дітей, яким буде цікаво допомогти дорослим. Тому якщо ви вже пробували робити кекси в мікрохвильовій печі, цього разу приготуйте ванільні кекси з шоколадом. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: яйце (1 шт.), цукор (100 г), ванільний цукор (10 г), молоко (190 мл), борошно (250 г), розпушувач (12 г), рослинна олія (90 мл), чорний шоколад 56% (60 г).

Також знадобляться паперові або силіконові форми для випічки.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

У невеликій мисці змішуємо яйце з цукром та ванільним цукром, додаємо молоко, просіюємо через сито борошно та розпушувач, перемішуємо вінчиком.

Додаємо рослинну олію і знову перемішуємо - тісто по консистенції має вийти як густа сметана. Наприкінці подрібнюємо шоколад ножем і додаємо його в тісто.

Викладаємо в паперові або силіконові форми на деко і заповнюємо кожну тістом на дві третини.

Ставимо в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, доки вони трохи охолонуть. Перед подачею можна посипати кекси цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/anny.cooking

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні