Лайм

Як приготувати медові пряники, які довго не черствіють: простий рецепт

Такі ласощі можна приготувати до чаю або взяти в дорогу

Понад два місяці Україна героїчно бореться проти російських окупантів. Багато родин, особливо з дітьми, вирішили виїхати в маленькі селища, де, на жаль, немає такої кількості продуктів, як у великих містах. Тому господині навчилися робити різну випічку для своєї сім'ї, наприклад, печиво на розсолі чи медові пряники. theLime ділиться з вами простим рецептом останніх.

Інгредієнти: маргарин або вершкове масло (60 г), мед (250 мл), яйця (2 шт.), сіль (0,25 ч. л.), кориця (0,5 ч. л.), мелений імбир (0,5 ч. л.), чорний перець (0,25 ч. л.), мускатний горіх, борошно (550 г), сода (0,5 ч. л.), какао (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У невеликій мисці змішуємо яйця з медом, корицею, імбиром, чорним перцем, мускатним горіхом та содою. В іншу ємність просіюємо через сито борошно і додаємо в нього какао.

Беремо холодний маргарин (його можна замінити вершковим маслом), ріжемо його на невеликі квадратики і додаємо до борошняної суміші. Руками перетираємо маргарин із борошном доти, доки не утвориться крихта. Або можна висипати інгредієнти на обробну дошку та подрібнити їх ножем.

Потім з'єднуємо яєчно-медову масу з крихтою з борошна та маргарину та замішуємо тісто руками. Розкачуємо тісто в пласт завтовшки 0,5 см і вирізаємо пряники за допомогою склянки або спеціальних форм.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо пряники на деко, відступаючи невелику відстань один від одного. Змащуємо збитим яйцем і за бажанням робимо на пряниках візерунки виделкою.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо пряники приблизно 10-15 хвилин. Потім виймаємо їх і чекаємо, доки вони охолонуть.

Подаємо апетитні медові пряники до чаю.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині