Чимало господинь заздалегідь продумують меню для своєї сім'ї та намагаються урізноманітнювати його новими стравами, у тому числі десертами. І якщо ви вже робили шоколадно-медовий торт Спартак, цього разу приготуйте апетитні сіннабони з корицею. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти для тіста: борошно (400-470 г), молоко (200 мл), пресовані дріжджі (21 г або сухі – 7 г), вершкове масло (75 г), цукор (75 г), яйця (2 шт.).
Інгредієнти для начинки: цукор (120 г), кориця (15 г), вершкове масло (90 г).
Інгредієнти для глазурі: вершковий сир (200 г), цукрова пудра (100 г).
Приготування:
У миску викладаємо пресовані дріжджі, додаємо цукор і розтираємо до однорідності. Молоко підігріваємо до теплого, але не гарячого стану, додаємо в миску з дріжджами, перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин у теплому місці.
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані, додаємо його разом з яйцями в рідку масу. Борошно просіюємо через сито і поступово вводимо в тісто.
Потім змочуємо руки в маслі та починаємо вимішуємо приблизно 10 хвилин. Ставимо підніматися у тепле місце на 1-1,5 години.
Через зазначений проміжок часу розкачуємо тісто в пласт товщиною не більше 5 мм, поверхню змащуємо вершковим маслом кімнатної температури, посипаємо цукром та корицею та скручуємо в рулет. Розрізаємо на невеликі шматки і формуємо невеликі сіннабони - має вийти 11-12 шт. Перекладаємо їх у форму для випічки, змащену олією або вистелену пергаментним папером, і знову залишаємо підніматися, накривши рушником.
Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо форму в гарячу духовку та випікаємо 25-30 хвилин. Гарячі сіннабони змащуємо вершковим сиром, змішаним із цукровою пудрою. Залишаємо на 10 хвилин, щоб булочки просочилися.
Подаємо ароматні сіннабони до чаю та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати десерт тирамісу без маскарпоне.
- Читайте також на theLime, як зробити торт Мурашник зі згущеним молоком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.