Лайм

Як приготувати ароматні сіннабони з корицею та кремом: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Чимало господинь заздалегідь продумують меню для своєї сім'ї та намагаються урізноманітнювати його новими стравами, у тому числі десертами. І якщо ви вже робили шоколадно-медовий торт Спартак, цього разу приготуйте апетитні сіннабони з корицею. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для тіста: борошно (400-470 г), молоко (200 мл), пресовані дріжджі (21 г або сухі – 7 г), вершкове масло (75 г), цукор (75 г), яйця (2 шт.).

Інгредієнти для начинки: цукор (120 г), кориця (15 г), вершкове масло (90 г).

Інгредієнти для глазурі: вершковий сир (200 г), цукрова пудра (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску викладаємо пресовані дріжджі, додаємо цукор і розтираємо до однорідності. Молоко підігріваємо до теплого, але не гарячого стану, додаємо в миску з дріжджами, перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин у теплому місці.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані, додаємо його разом з яйцями в рідку масу. Борошно просіюємо через сито і поступово вводимо в тісто.

Потім змочуємо руки в маслі та починаємо вимішуємо приблизно 10 хвилин. Ставимо підніматися у тепле місце на 1-1,5 години.

Через зазначений проміжок часу розкачуємо тісто в пласт товщиною не більше 5 мм, поверхню змащуємо вершковим маслом кімнатної температури, посипаємо цукром та корицею та скручуємо в рулет. Розрізаємо на невеликі шматки і формуємо невеликі сіннабони - має вийти 11-12 шт. Перекладаємо їх у форму для випічки, змащену олією або вистелену пергаментним папером, і знову залишаємо підніматися, накривши рушником.

Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо форму в гарячу духовку та випікаємо 25-30 хвилин. Гарячі сіннабони змащуємо вершковим сиром, змішаним із цукровою пудрою. Залишаємо на 10 хвилин, щоб булочки просочилися.

Подаємо ароматні сіннабони до чаю та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців