Булгур – це крупа з обробленої окропом, висушеної та роздробленої пшениці. Її можна зварити та подати до столу з овочами чи салатом, а також зробити з нею смачні котлети. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: куряче філе (200 г), варений булгур (150 г), цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), томатна паста (3 ст. л.).
Приготування:
Булгур для котлет потрібно заздалегідь відварити. Для цього заливаємо крупу водою, додаємо сіль та перемішуємо. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. Накриваємо каструлю кришкою і варимо приблизно 15-20 хвилин, поки булгур не вбере всю воду. Знімаємо з плити та чекаємо, поки він охолоне.
Цибулю промиваємо у воді, очищаємо та нарізаємо середнім кубиком.
Куряче філе обполіскуємо в проточній воді, очищаємо від плівок і хрящів, потім нарізаємо.
Викладаємо в чашу блендера філе, цибулю, вбиваємо сюди ж яйце, а також додаємо спеції за смаком. Перебиваємо все у блендері до однорідності. Додаємо у фарш охололий булгур, перемішуємо і формуємо руками невеликі котлети.
Сковороду розігріваємо з олією, викладаємо на неї котлети, обсмажуємо до рум'яної скоринки спочатку з однієї сторони, потім перевертаємо на іншу.
Додаємо до котлет томатну пасту та трохи води. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні ще приблизно 10-15 хвилин.
Подаємо котлети з булгуром на обід або вечерю з будь-яким салатом чи гарніром.
- Раніше ми розповіли, як приготувати рублені котлети з курячого філе.
- Читайте також на theLime, як зробити тефтелі з рисом та підливою на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.