В Україні вже 20-й день триває війна. Деякі люди змушені проводити більшу частину часу в бомбосховищах чи підвалах, а в хвилини затишшя готувати щось просте, а також робити запаси їжі та питної води. theLime підібрав для вас рецепти страв із булгуром, який можна зробити як із овочами, так і зі свіжим м'ясом та навіть тушонкою.
Булгур із овочами
Інгредієнти: булгур (250 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), солодкий перець (1 шт.), часник (2 зубчики), заморожений зелений горошок (100 г), сіль (за смаком), мелений чорний перець (за смаком).
Приготування:
Всі овочі промиваємо під проточною водою, цибулю та моркву очищаємо та нарізаємо середнім кубиком. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо їх на середньому вогні до м'якості.
Перець очищаємо від насіння та білих прожилок, нарізаємо кубиком. Додаємо його та заморожений зелений горошок у сковороду та тушкуємо все разом приблизно 2 хвилини.
Очищаємо часник та пропускаємо його через прес. Додаємо до овочів та пасеруємо ще близько 3 хвилин.
Потім додаємо булгур, солимо, перчимо, перемішуємо. Вливаємо воду, накриваємо кришкою та варимо близько 15-20 хвилин.
Булгур із куркою
Інгредієнти: булгур (1 склянка), вода (2 склянки), курячі гомілки (2 шт.), цибуля (1 шт.), олія (1 ст. л.), спеції для курки (1 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Курячі гомілки промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Маринуємо їх у спеціях.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, нарізаємо кільцями або півкільцями. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо її на середньому вогні до м'якості.
На дно форми для випічки викладаємо булгур, зверху - обсмажену цибулю, а на неї замариновані курячі гомілки. Заливаємо всі 2 склянками теплої води, зверху накриваємо форму фольгою.
Ставимо в духовку та запікаємо приблизно 30 хвилин. Перед тим, як діставати, можна зняти фольгу, щоб курка трохи підрум'янилася. Потім виймаємо і чекаємо, поки страва охолоне.
Булгур з тушонкою
Інгредієнти: булгур (1 склянка), тушонка (0,5 банки), цибуля ріпчаста (1 шт.), олія (1 ст. л.), сіль, вода (2 склянки).
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у воді та дрібно нарізаємо ножем. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї цибулю. Обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки.
Потім додаємо до неї яловичу тушонку – чекаємо, доки розплавиться жир. Зверху викладаємо промитий булгур, розрівнюємо його ложкою, а зверху заливаємо водою. Якщо м'ясо не дуже солоне, додаємо сіль.
Доводимо все до кипіння, потім накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь. Тушкуємо близько 20-25 хвилин. За цей час вода повинна повністю випаруватися, а крупа набухнути.
Знімаємо з вогню та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, що приготувати із червоної сочевиці.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжні ячні котлети без м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.