Лайм

Як приготувати вдома смачну шаурму з часниковим соусом: простий рецепт

Таку страву оцінять любителі стріт-фуду

Навіть шанувальникам здорової домашньої їжі хочеться іноді побалувати себе стріт-фудом. В умовах війни в Україні не кожен може дозволити собі прогулятися до улюбленого кафе, але приготувати бажані ласощі можна і вдома. Раніше ми розповідали, як зробити смачний хот-дог для швидкого перекусу, а тепер пропонуємо спробувати соковиту шаурму з куркою та часниковим соусом.

Інгредієнти: лаваш (180 г), огірки (2 шт.), помідори (2 шт.), половина цибулини, куряче філе (200 г). морква по-корейськи (60 г).

Для соусу: сметана (150 г), часник (2 зубчики), гірчиця (1 ч.л.), сік лимона (пів чайної ложки), сіль за смаком.

Фото: Getty Images

Приготування:

Промийте, висушіть та наріжте середніми шматочками куряче філе. Посоліть його, приправте улюбленими спеціями і обсмажте в невеликій кількості олії до готовності.

Огірки та помідори наріжте невеликими шматочками, цибулю наріжте тонкими кільцями.

Подрібніть часник за допомогою спеціального пресу або дрібної терки, змішайте зі сметаною, гірчицею, лимонним соком та сіллю.

На край лаваша викладіть овочі та куряче філе, рівномірно полийте їх часниковим соусом. Візьміть лаваш за краї та поверніть рол. Покладіть на розігріту сковороду, придавіть кришкою і смажте з кожного боку по 1-2 хвилини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні