Лайм

Як приготувати піту - хліб, в який можна покласти будь-яку начинку: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю незвичною стравою

Під час війни, яка триває в Україні майже 3 місяці, чимало господинь навчилися готувати вдома різноманітні страви. І якщо ви вже намагалися робити ароматний лаваш для шаурми, цього разу приготуйте ще один аналог хліба під назвою піта, в який можна покласти начинку. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для піти: борошно (350 г), вода (200 мл), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: будь-яке м'ясо чи фарш, листя салату, помідор.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску додаємо борошно, олію, дрібку солі та гарячу воду, швидко замішуємо тісто, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин відпочити.

Потім поділяємо його на 8 рівних частин, формуємо з кожної кульку і накриваємо рушником. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин, якщо тісто потім буде прилипати до рук, присипаємо його борошном або змащуємо руки олією.

Кожну заготовку розкочуємо в тонкий млинець. Бажано, щоб він мав ідеальну круглу форму діаметром приблизно 16 см. В іншому випадку піта погано надуватиметься і "кишенька" може не вийти.

Розігріваємо сковороду без олії. На добре розігрітій сухій сковороді обсмажуємо піту до рум'яності з двох сторін на два прийоми з кожного боку (приблизно по 15-20 секунд). Піта повинна здутися - таким чином вийде "кишенька".

Кожну піту розрізаємо навпіл і викладаємо туди начинку. Наприклад, обсмажений фарш або шматочки курячого філе, листя салату та нарізаний помідор. Зверху начинку можна полити будь-яким соусом.

Подаємо до столу смачну піту з начинкою на обід або вечерю і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні