Лайм

Як приготувати домашні міні-піци з ковбасою та сиром: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Багато господинь намагаються ретельно планувати меню своєї сім'ї, щоб у ньому були лише корисні страви. Але іноді хочеться урізноманітнити звичне меню картоплею фрі або піцою. І якщо ви вже робили найшвидшу піцу на лаваші, спробуйте приготувати міні-піци в духовці. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: молоко (250 мл), борошно (500 г), яйце (1 шт.), вершкове масло (25 г), рослинна олія (2 ст. л.), живі дріжджі (10 г), сіль (0,5 ст. л.), цукор (1 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: ковбаса, помідор, твердий сир, кукурудза, томатний соус, майонез.

Фото: instagram.com/food_anuuuta

Приготування:

Для приготування дріжджового тіста спочатку потрібно замісити опару. Розламуємо дріжджі руками у невелику миску, додаємо цукор та тепле, але не гаряче молоко. Розмішуємо до розчинення дріжджів і додаємо кілька ложок борошна. Ставимо опару у тепле місце без протягів приблизно на 20 хвилин.

Коли опара збільшиться в розмірах і на поверхні почнуть з'являтися бульбашки, додаємо до неї яйце, сіль, вершкове масло та рослинну олію. Все ретельно перемішуємо.

Просіюємо через сито борошно і починаємо вводити його в тісто. Замішуємо його доти, доки воно не перестане липнути до рук. Потім перекладаємо в чисту миску, накриваємо і залишаємо в теплому місці приблизно на 1 годину.

Потім розподіляємо тісто на маленькі кульки. Викладаємо їх на пергаментний папір, накриваємо харчовою плівкою та рушником. Залишаємо ще приблизно на 15-20 хвилин.

За цей час підготуємо начинку: ковбасу нарізаємо акуратними скибочками, сир тремо на терці. Помідори промиваємо у проточній воді, робимо на них надрізи, обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо томати тонкими кружальцями. Із консервованої кукурудзи зливаємо зайву рідину.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером, формуємо з кожної кульки тіста невелике коло. Змащуємо його томатним соусом та майонезом, викладаємо нарізані інгредієнти, посипаємо кукурудзою та натертим сиром. Повторюємо те саме з рештою тіста і начинкою.

Ставимо деко з піцами в гарячу духовку і випікаємо приблизно 25 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки вони трохи охолонуть.

Подаємо ароматні міні-піци до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/food_anuuuta

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії