Під час війни багато людей змушені відмовитися від походів у ресторани та піцерії, тому господині намагаються балувати своїх близьких популярними стравами. І якщо ви вже робили з лаваша хрумкі роли з начинкою, цього разу приготуйте на ньому швидку піцу з ковбасою. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: круглий або прямокутний лаваш (2 великі листи), твердий сир (100 г), ковбаса пепероні або салямі (120 г), помідор (1 шт.), печериці (3-5 шт.), кетчуп, майонез, спеції "Італійські трави".
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 220°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Кетчуп та майонез змішуємо у невеликій піалі. Твердий сир тремо на терці, а ковбасу нарізаємо акуратними кільцями.
Гриби промиваємо у проточній воді та нарізаємо тонкими пластинами.
На помідорі робимо невеликі надрізи та обдаємо його окропом. Потім нарізаємо його акуратними кружальцями.
Беремо лист лаваша і змащуємо його тонким шаром соусу, потім накриваємо другим листом і ще раз змащуємо - у нас має вийти корж із двох шарів лаваша. Викладаємо його на деко.
Потім рівномірно розподіляємо по поверхні коржа натертий сир, нарізані ковбасу, печериці та часточки помідора. За бажанням можна додати або замінити якісь інгредієнти, наприклад, консервованою кукурудзою або маринованими огірками. Зверху посипаємо піцу приправою.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 5-10 хвилин. За цей час лаваш має підрум'янитися, а сир розплавитися.
Подаємо апетитну піцу на лаваші та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачне та тонке тісто для піци.
- Читайте також на theLime, як зробити турецьку піцу піде з начинкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.