Лайм

Як приготувати турецьку піцу піде з начинкою: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Під час війни чимало господинь намагаються балувати свою сім'ю тими звичними стравами, які були на столі у мирний час. І якщо ви вже робили швидку піцу на сковороді, приготуйте також турецьку піцу піде з начинкою із сиру та картоплі. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для тіста: кефір (250 мл), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (350-400 г).

Інгредієнти для начинки: картопля (5-6 шт.), вершкове масло (20 г), зелена цибуля (1 пучок), кріп (0,5 пучка), сир фета (60 г), сіль, перець.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Картоплю промиваємо під проточною водою, потім очищаємо. Нарізаємо кубиком і викладаємо в каструлю, заливаємо відфільтрованою водою та відправляємо варитися на плиту.

Тим часом займемося приготуванням тіста. У глибоку миску виливаємо кефір, додаємо в нього сіль, соду, цукор та рослинну олію. Борошно просіюємо через сито і поступово додаємо до інших інгредієнтів, замішуючи м'яке тісто. За консистенцією воно має бути схоже на дріжджове. Важливо не забити його – тому борошна може знадобитися і менше. Накриваємо тісто чистим рушником та відставляємо.

Тепер займемося приготуванням начинки. Фету дрібно нарізаємо ножем. Зелену цибулю і кріп промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо.

Зі звареної картоплі зливаємо майже всю рідину, а потім перебиваємо її в пюре з вершковим маслом. Змішуємо його з подрібненим сиром, зеленню та за бажанням додаємо спеції.

Тісто поділяємо на 5 рівних частин. Кожну з них розгортаємо пластом у вигляді довгастого овалу і формуємо з нього човник з бортиками, в центр якого викладаємо 1/5 начинки. Проробляємо те саме з рештою тіста і начинки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 250°С.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього підготовлені піци піде та відправляємо у гарячу духовку. Випікаємо близько 7-15 хвилин - до тих пір, поки бортики не підрум'янять. Час залежить від потужності духовки.

Дістаємо готові піци-човники і кладемо в них по шматочку вершкового масла.

Подаємо до столу апетитні турецькі піци піде з начинкою та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні