Лайм

Як приготувати турецьку піцу піде з начинкою: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Під час війни чимало господинь намагаються балувати свою сім'ю тими звичними стравами, які були на столі у мирний час. І якщо ви вже робили швидку піцу на сковороді, приготуйте також турецьку піцу піде з начинкою із сиру та картоплі. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для тіста: кефір (250 мл), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1,5 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (350-400 г).

Інгредієнти для начинки: картопля (5-6 шт.), вершкове масло (20 г), зелена цибуля (1 пучок), кріп (0,5 пучка), сир фета (60 г), сіль, перець.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Картоплю промиваємо під проточною водою, потім очищаємо. Нарізаємо кубиком і викладаємо в каструлю, заливаємо відфільтрованою водою та відправляємо варитися на плиту.

Тим часом займемося приготуванням тіста. У глибоку миску виливаємо кефір, додаємо в нього сіль, соду, цукор та рослинну олію. Борошно просіюємо через сито і поступово додаємо до інших інгредієнтів, замішуючи м'яке тісто. За консистенцією воно має бути схоже на дріжджове. Важливо не забити його – тому борошна може знадобитися і менше. Накриваємо тісто чистим рушником та відставляємо.

Тепер займемося приготуванням начинки. Фету дрібно нарізаємо ножем. Зелену цибулю і кріп промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо.

Зі звареної картоплі зливаємо майже всю рідину, а потім перебиваємо її в пюре з вершковим маслом. Змішуємо його з подрібненим сиром, зеленню та за бажанням додаємо спеції.

Тісто поділяємо на 5 рівних частин. Кожну з них розгортаємо пластом у вигляді довгастого овалу і формуємо з нього човник з бортиками, в центр якого викладаємо 1/5 начинки. Проробляємо те саме з рештою тіста і начинки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 250°С.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього підготовлені піци піде та відправляємо у гарячу духовку. Випікаємо близько 7-15 хвилин - до тих пір, поки бортики не підрум'янять. Час залежить від потужності духовки.

Дістаємо готові піци-човники і кладемо в них по шматочку вершкового масла.

Подаємо до столу апетитні турецькі піци піде з начинкою та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Новини партнерів

Читайте також

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою