Чимало господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не полюбляють страви з риби. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили соковиті рибні котлети з сиром, цього разу посмажте карасів у сметані. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: карасі (800-1000 г), цибуля (1 шт.), борошно (для панірування), рослинна олія (для смаження), сметана (3-5 ст. л.), лимон (0,25 шт.), сіль , перець.
Приготування:
Карасі необхідно почистити, випатрати і відрізати голови. Потім промиваємо їх під проточною водою і сушимо на паперових рушниках, щоб увібралася зайва волога.
Якщо тушки великі, робимо на них поперечні розрізи гострим ножем – це необхідно для того, щоб дрібні кістки не відчувалися.
Маринуємо рибу в спеціях, збризкуємо соком лимона і залишаємо в такому вигляді приблизно на 10-20 хвилин. Потім обвалюємо рибу в борошні.
Цибулю промиваємо у проточній воді, очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо карасів на середньому вогні спочатку з однієї сторони до рум'яної скоринки. Потім перевертаємо на іншу, висипаємо у вільні проміжки між рибою порізану цибулю. Змащуємо рибу сметаною, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Знову перевертаємо на інший бік і чекаємо ще приблизно 5 хвилин. Перед подачею можна посипати рибу дрібно нарізаною зеленню.
Подаємо апетитних карасів у сметані до столу з будь-яким салатом та гарніром.
- Раніше ми розповіли, як зробити кляр для риби.
- Читайте також на theLime, як швидко та смачно засолити скумбрію сухим способом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.