Лайм

Як смачно приготувати карасів у сметані: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю у вихідні

Чимало господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не полюбляють страви з риби. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили соковиті рибні котлети з сиром, цього разу посмажте карасів у сметані. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: карасі (800-1000 г), цибуля (1 шт.), борошно (для панірування), рослинна олія (для смаження), сметана (3-5 ст. л.), лимон (0,25 шт.), сіль , перець.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Карасі необхідно почистити, випатрати і відрізати голови. Потім промиваємо їх під проточною водою і сушимо на паперових рушниках, щоб увібралася зайва волога.

Якщо тушки великі, робимо на них поперечні розрізи гострим ножем – це необхідно для того, щоб дрібні кістки не відчувалися.

Маринуємо рибу в спеціях, збризкуємо соком лимона і залишаємо в такому вигляді приблизно на 10-20 хвилин. Потім обвалюємо рибу в борошні.

Цибулю промиваємо у проточній воді, очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібним кубиком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо карасів на середньому вогні спочатку з однієї сторони до рум'яної скоринки. Потім перевертаємо на іншу, висипаємо у вільні проміжки між рибою порізану цибулю. Змащуємо рибу сметаною, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Знову перевертаємо на інший бік і чекаємо ще приблизно 5 хвилин. Перед подачею можна посипати рибу дрібно нарізаною зеленню.

Подаємо апетитних карасів у сметані до столу з будь-яким салатом та гарніром.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни