Під час війни, яка триває в Україні вже два місяці, багато господинь навчилися готувати з простих інгредієнтів. І якщо ви вже робили рублені котлети з курячого філе, цього разу урізноманітніть своє меню рибними. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: філе хека (700 г), цибуля (1 шт.), кисломолочний сир (250 г), яйце (2 шт.), манна крупа (3 ст. л.), сіль, перець, сухарі, рослинна олія.
Приготування:
Філе хека промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Філе риби разом із цибулею перекручуємо через м'ясорубку.
Потім додаємо в фарш сир: якщо він м'який, розчавлюємо його виделкою, а якщо ні - теж подрібнюємо в м'ясорубці.
Далі висипаємо в фарш манну крупу, додаємо яйця та спеції за смаком. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою та залишаємо приблизно на 20-30 хвилин. За цей час манка розбухне.
Потім формуємо руками з фаршу невеликі котлети круглої форми та обвалюємо в панірувальних сухарях.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на неї котлети і смажимо до готовності спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на другу.
Подаємо апетитні рибні котлети з будь-яким гарніром або салатом та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як готувати рублені печінкові млинці.
- Читайте також на theLime, як приготувати тефтелі у вершковому соусі бешамель.