Лайм

Як приготувати густий джем із полуниці: простий рецепт варення на зиму

Зробити його зовсім нескладно

Сезон полуниці в самому розпалі, а це означає, що потрібно встигнути насолодитися цією ягодою повною мірою: приготувати полуничний мохіто, зварити желе, спекти пиріг, а також зробити прості заготовки на зиму. theLime ділиться з вами простим рецептом густого джему з полуниці.

Інгредієнти: полуниця (600 г), цукор (500 г), желатин (1 ч. л), вода (50 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Ягоди полуниці перебираємо, видаляємо чашолистки, промиваємо в холодній проточній воді. Перекладаємо їх у чисту миску, засипаємо цукром і подрібнюємо картоплем'ялкою. Це також можна зробити за допомогою блендера.

Потім переливаємо отриману масу в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, періодично перемішуючи. Варимо джем на слабкому вогні приблизно 20 хвилин - доти, доки він не змінить свій колір з яскраво-червоного на бордовий.

Тим часом 1 ч. л. желатину розчиняємо у теплій воді, ретельно перемішуємо, поки всі крупинки не розчиняться. Вливаємо тонкою цівкою у зварену полуничну масу і проварюємо все разом ще 5 хвилин.

Банки та кришки необхідно заздалегідь простерилізувати. Банки стерилізуємо будь-яким способом: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Для того, щоб зробити таку заготовку, підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно стерилізувати у мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із харчовою содою або миючим засобом, наливаємо в кожну близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки кидаємо в киплячу воду на 5-10 хвилин.

Розливаємо гарячий джем у банки, закручуємо кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо пледом або теплою ковдрою і чекаємо, доки вони охолонуть при кімнатній температурі. Потім прибираємо у прохолодне місце до зими.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні

Яке добриво слід використовувати для ремонтантної малини навесні, як правильно підготувати, розводити та вносити курячий послід

Як приготувати курячі гомілки, щоб були ніжними і соковитими: цікавий спосіб

Як у домашніх умовах приготувати курячі гомілки в соусі зі сметани та гірчиці, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів