Лайм

Готуємо вдома смачне желе з полуниці: простий рецепт натурального десерту

Ця страва неодмінно сподобається дітям

У перший літній місяць потрібно по максимуму насолодитися ягодами і фруктами. І якщо ви вже пробували робити смачні напої з полуниці, спробуйте також приготувати желе з цієї ягоди. Воно стане відмінним доповненням до основного прийому їжі в якості десерту в спекотний літній день. theLime ділиться з вами його простим рецептом.

Інгредієнти: полуниця свіжа (400 г), вода (350 мл), цукор (80-100 г), желатин (10 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Полуницю ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Сортуємо ягоди на дві частини - красиві і трохи прим'яті.

Беремо невелику ємність і висипаємо в неї желатин. Додаємо 50 мл холодної кип'яченої води, перемішуємо і залишаємо набухати приблизно на 20-30 хвилин.

У невеликому сотейнику кип'ятимо 250-300 мл води, додаємо цукор і ті ягоди, які прим'ялись. Вимикаємо вогонь і даємо цій суміші настоятися 10-15 хвилин.

Тим часом красиву полуницю нарізаємо на 2 або 4 частини. Обираємо посуд, в якій буде застигати полуничне желе. Це можуть бути як порційні креманки, так і велика скляна форма. Викласти нарізані ягоди на дно обраної вами ємності.

Настояний напій з полуниці проціджуємо через сито і додаємо до нього набряклий желатин. Розмішуємо, злегка підігріваємо, щоб желатин повністю розчинився. Потім заливаємо цією сумішшю викладені в форму ягоди полуниці і чекаємо, поки вона охолоне. А потім прибираємо в холодильник приблизно на 2-3 години, щоб желе повністю застигло.

Подаємо на десерт з прохолодними напоями.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні