Лайм

Готуємо вдома смачне желе з полуниці: простий рецепт натурального десерту

Ця страва неодмінно сподобається дітям

У перший літній місяць потрібно по максимуму насолодитися ягодами і фруктами. І якщо ви вже пробували робити смачні напої з полуниці, спробуйте також приготувати желе з цієї ягоди. Воно стане відмінним доповненням до основного прийому їжі в якості десерту в спекотний літній день. theLime ділиться з вами його простим рецептом.

Інгредієнти: полуниця свіжа (400 г), вода (350 мл), цукор (80-100 г), желатин (10 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Полуницю ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Сортуємо ягоди на дві частини - красиві і трохи прим'яті.

Беремо невелику ємність і висипаємо в неї желатин. Додаємо 50 мл холодної кип'яченої води, перемішуємо і залишаємо набухати приблизно на 20-30 хвилин.

У невеликому сотейнику кип'ятимо 250-300 мл води, додаємо цукор і ті ягоди, які прим'ялись. Вимикаємо вогонь і даємо цій суміші настоятися 10-15 хвилин.

Тим часом красиву полуницю нарізаємо на 2 або 4 частини. Обираємо посуд, в якій буде застигати полуничне желе. Це можуть бути як порційні креманки, так і велика скляна форма. Викласти нарізані ягоди на дно обраної вами ємності.

Настояний напій з полуниці проціджуємо через сито і додаємо до нього набряклий желатин. Розмішуємо, злегка підігріваємо, щоб желатин повністю розчинився. Потім заливаємо цією сумішшю викладені в форму ягоди полуниці і чекаємо, поки вона охолоне. А потім прибираємо в холодильник приблизно на 2-3 години, щоб желе повністю застигло.

Подаємо на десерт з прохолодними напоями.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким червень 2024 року принесе фінансову стабільність

Близнюкам, Терезам, Козерогам червень 2024 року принесе фінансову стабільність - прогноз астрологів

Швидкий смаколик: рецепт шоколадних цукерок з полуницею, які можна приготувати за 10 хвилин

Як у домашніх умовах приготувати оригінальні цукерки з полуниці та розтопленого шоколаду, щоб потішити свою родину або гостей 

Покладіть у машинку махровий рушник: несподіваний лайфхак для прання білого взуття

Як правильно підготувати біле взуття перед пранням у пральній машині, в якому режимі прати, а також навіщо використовувати рушники