У сезон полуниці потрібно встигнути насолодитися цією ароматною свіжою ягодою. Якщо ви вже пробували готувати полуничне морозиво на десерт, то тепер рекомендуємо зробити страву, яка стане ідеальним літнім сніданком – вівсяномлинець із солодкою начинкою. Цей рецепт буде корисний тим, хто хоче спробувати щось нове та стежить за правильним харчуванням.
Інгредієнти: вівсяні пластівці (5 ст.л.), молоко (7 ст.л.), цукор (0.5 ч.л.), яйця (1 шт.), олія рослинна, полуниця, шоколадна паста.
Спосіб приготування:
Приготуйте тісто. Вівсянку подрібніть у дрібну крихту, використовуючи кавомолку. Пересипте в глибоку миску. Вбийте одне яйце, влийте частину молока (приблизно 5 ст.л.) і додайте цукор. Перемішайте віночком до однорідного стану. Залиште на столі на 5 хвилин, щоб крупа трохи набрякла.
Потім вилийте молоко, що залишилося, і знову перемішайте. Тісто готове для обсмажування.
На розігріту сковороду налийте трохи рослинної олії та розподіліть її по дну за допомогою силіконового пензлика. Вилийте вівсяну масу і смажте млинець під кришкою з обох боків до рум'яної скоринки.
Полуницю промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте слайсами.
Вівсяномлинець викладіть на плоску тарілку, одну сторону змастіть шоколадною пастою, зверху викладіть полуницю і накрийте другою стороною. Розріжте млинець навпіл і подавайте до столу. Упевнені, ваші близькі оцінять кулінарний шедевр і проситимуть добавку.
- Раніше ми розповідали, як приготувати шоколадний десерт брауні з полуницею.
- Читайте також, як зробити корисне полуничне пюре та зберегти його до зими.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram ! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.