Літо – чудовий час для кулінарних експериментів з овочами. І якщо ви вже робили запіканку з цвітної капусти та сиру, цього разу приготуйте цвітну капусту в пивному клярі. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: цвітна капуста (1 шт.), пиво (100 мл), яйця (2 шт.), борошно (100 г), паприка, сіль, рослинна олія (для обсмажування).
Приготування:
Цвітну капусту промиваємо під проточною водою, обрізаємо чорні плями, якщо вони є. Потім розрізаємо чи ламаємо руками на невеликі суцвіття.
Беремо невелику каструлю, заливаємо відфільтровану воду, викладаємо у неї суцвіття. Варимо приблизно 5-8 хвилин – капуста має бути трохи недоварена, але й не сира. Потім відкидаємо її на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Чекаємо, поки вона охолоне.
Тепер займемося приготуванням кляру. У невелику миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль і злегка збиваємо виделкою або вінчиком. Вливаємо сюди ж пиво і додаємо спеції, наприклад, куркуму, паприку чи каррі – щоб закуска вийшла гарного кольору. Наприкінці додаємо борошно невеликими порціями і постійно розмішуючи, щоб не було грудочок.
Сковороду заздалегідь розігріваємо з рослинною олією. Обережно опускаємо проварені суцвіття капусти в кляр і перевертаємо, щоб він покрив їх з усіх боків.
Викладаємо капусту в клярі на розпечену сковороду, чекаємо декілька хвилин, поки низ підрум'яниться, потім перевертаємо на інші сторони, щоб обсмажити. Готові суцвіття викладаємо на паперові рушники, щоб увібралась зайва олія. Потім проробляємо те саме з іншими суцвіттями.
Подаємо апетитну цвітну капусту до столу до будь-яких м'ясних страв або гарнірів чи як закуску з соусом.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати цвітну капусту.
- Читайте також на theLime, як запекти молоду картоплю з травами та часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.