Лайм

Як смачно запекти молоду картоплю з травами та часником: простий рецепт

Побалуйте рідних смачною стравою

Під час війни багато господинь навчилися готувати безліч страв із найпростіших інгредієнтів. І якщо ви вже робили солоні сирники з картоплею, цього разу побалуйте близьких картоплею, запеченою в духовці з ароматними травами та часником. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: молода картопля (1 кг), гірчиця (2 ч. л.), часник (5 зубчиків), сухий орегано (0,5 ч. л.), сухий базилік (0,5 ч. л.), сухий розмарин (0,5 ч. л.), паприка (0,5 ч. л.), каррі (0,25 ч. л.), рослинна олія (4 ст. л.), лимонний сік (0,5 шт.), сіль, перець гострий мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

Молоду картоплю ретельно промиваємо в проточній воді та ножем або щіткою зішкрібаємо шкірку, потім знову споліскуємо. Розрізаємо бульби картоплі навпіл або на 4 частини – залежно від розміру.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес, а з половини лимона вичавлюємо сік.

У мисці змішуємо рослинну олію, лимонний сік, гірчицю, каррі, паприку, часник та сушені трави. Сюди ж відправляємо нарізану картоплю. Перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером або фольгою. Викладаємо картоплю у спеціях в один шар. Якщо картоплі багато – доведеться випікати її у кількох формах.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо близько 30-40 хвилин, періодично перемішуючи картопля, щоб вона запеклася з усіх боків. Коли вона зарум'яниться, дістаємо з духовки та подаємо до столу.

Апетитна молода картопля з травами та часником стане чудовим варіантом для обіду або вечері.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Які добрива вносити під картоплю після висаджування: поради досвідчених городників

Скільки разів потрібно удобрювати картоплю, які органічні та мінеральні підживлення слід внести після висадки та появи сходів

Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту

Як у домашніх умовах спекти тертий пиріг із шоколадним кремом, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати свою родину

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки