В умовах війни багато людей в Україні втратили частково або повністю свої доходи, тому змушені відмовитись від деяких благ мирного часу – наприклад, від походів у кафе та ресторани. І якщо ви вже навчилися варити каву в гейзерній кавоварці, цього разу поекспериментуйте та приготуйте каву по-польськи. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією та простими порадами, як її заварити.
Кава по-польськи або, як її ще називають, по-варшавськи відрізняється від інших різновидів напою тим, що її прийнято заварювати прямо в кухлі (чашці) та пити з гущею.
Як правильно заварити каву в домашніх умовах?
1. Для приготування такого напою найкраще взяти арабіку або робусту (або їхню суміш). Кава має бути дрібного помелу – бажано зробити це прямо перед заварюванням.
2. Кип'ятимо чисту відфільтровану воду у чайнику.
3. Беремо чисту чашку і обдаємо окропом, залишаємо в такому вигляді на 1 хвилину, потім зливаємо його. Це необхідно для того, щоб при заварюванні частина тепла не витрачалася на обігрів чашки. Це забезпечить максимальну температуру, щоб кава отримала насичений смак.
4. Насипаємо 1-2 ч. л. кава в чашку - тут потрібно орієнтуватися на свої смаки та уподобання. За бажанням додаємо цукор.
5. Ще раз доводимо воду у чайнику до кипіння.
6. Виливаємо приблизно 150 мл окропу (95-98°С) в чашку з кавою.
7. Накриваємо чашку блюдцем і даємо настоятися 3-5 хвилин.
8. Перемішуємо та чекаємо, поки кавова гуща опуститься на дно чашки.
За бажанням у напій можна додати тепле молоко або вершки.
Ось і все - ароматна кава по-польськи готова, беремо чашку і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як потрібно готувати каву глясе.
- Читайте також на theLime, як правильно заварювати зелений чай.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.