Лайм

Як заварити в чашці каву по-польськи, щоб була смачною та ароматною: 8 порад

Зробити такий напій простіше простого

В умовах війни багато людей в Україні втратили частково або повністю свої доходи, тому змушені відмовитись від деяких благ мирного часу – наприклад, від походів у кафе та ресторани. І якщо ви вже навчилися варити каву в гейзерній кавоварці, цього разу поекспериментуйте та приготуйте каву по-польськи. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією та простими порадами, як її заварити.

Кава по-польськи або, як її ще називають, по-варшавськи відрізняється від інших різновидів напою тим, що її прийнято заварювати прямо в кухлі (чашці) та пити з гущею.

Фото: pixabay.com

Як правильно заварити каву в домашніх умовах?

1. Для приготування такого напою найкраще взяти арабіку або робусту (або їхню суміш). Кава має бути дрібного помелу – бажано зробити це прямо перед заварюванням.

2. Кип'ятимо чисту відфільтровану воду у чайнику.

3. Беремо чисту чашку і обдаємо окропом, залишаємо в такому вигляді на 1 хвилину, потім зливаємо його. Це необхідно для того, щоб при заварюванні частина тепла не витрачалася на обігрів чашки. Це забезпечить максимальну температуру, щоб кава отримала насичений смак.

4. Насипаємо 1-2 ч. л. кава в чашку - тут потрібно орієнтуватися на свої смаки та уподобання. За бажанням додаємо цукор.

5. Ще раз доводимо воду у чайнику до кипіння.

6. Виливаємо приблизно 150 мл окропу (95-98°С) в чашку з кавою.

7. Накриваємо чашку блюдцем і даємо настоятися 3-5 хвилин.

8. Перемішуємо та чекаємо, поки кавова гуща опуститься на дно чашки.

За бажанням у напій можна додати тепле молоко або вершки.

Ось і все - ароматна кава по-польськи готова, беремо чашку і насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні