Лайм

Як правильно готувати глясе: літній рецепт кави з морозивом

Порадуйте своїх рідних освіжаючим напоєм

У спекотні літні дні багато людей ламають голову над питанням – чим замінити звичні гарячі напої. І якщо ви вже готували вдома айс лате, цього разу порадуйте близьких кавою глясе. theLime вирішив докладніше розповісти вам про цей напій і як його правильно робити.

Слово "глясе" французького походження, де glace – крижаний, заморожений. Але напій вигадали не у Франції, а в Австрії на стику XIX-XX століть. За легендою, молодик забіг у кафе, коли спізнювався на зустріч. Він замовив капучино, але у бармена якраз скінчилося молоко. Недовго думаючи, він замінив його на морозиво. Таке поєднання дуже сподобалося клієнту, і з того часу він щодня приходив і замовляв цей напій, а бармен додав його у своє меню.

Інгредієнти: мелена кава (2 ч. л.), вода (150 мл), морозиво пломбір (60-70 г), цукор (за смаком), кориця або тертий шоколад (за бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Основа гляссе – свіжозварена чорна кава. Спосіб приготування не має важливого значення. Її можна зварити і в кавоварці, і в турці, і у френч-пресі, і в гейзерній кавоварці.

Готуємо еспресо (близько 60 мл) та розбавляємо його водою, отримуючи американо. Справа в тому, що порція кави для глясе – приблизно 150-200 мл, а це буде занадто великим навантаженням на серце.

У класичному рецепті морозиво додають до кави, яка охолола до +10°C. Але тоді напій може бути дуже холодним і, як наслідок, є ризик підхопити ангіну. Тому рекомендуємо охолоджувати каву до +20-30°C - тобто зварити її приблизно за півгодини.

Класичний рецепт глясе передбачає співвідношення морозива та кави 1 до 3, проте з цим також можна експериментувати. Вибираємо морозиво на свій смак: вершковий пломбір, шоколадний або крем-брюле.

Виливаємо прохолодну каву у високу склянку або келих, за бажанням додаємо цукор, корицю, тертий шоколад. Зверху викладаємо кульку морозива - так, щоб вийшов айсберг, який також можна прикрасити шоколадом або будь-яким сиропом.

Подаємо незвичний напій до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні