Лайм

Як зробити смачне вишневе варення з желатином: простий рецепт на зиму

Цей десерт підкорить кожного ласуна

Влітку треба встигнути не лише насолодитися свіжими ягодами, а й зробити заготовки на зиму. Особливо важливо запасатися консервацією під час повномасштабної війни, коли жодне місто не застраховане від дефіциту продуктів. Раніше theLime ділився з вами простим рецептом джему з полуниці, а тепер розповість, як приготувати варення з вишні та желатином. Воно виходить в міру солодким та дуже ароматним.

Інгредієнти: вишня (1 кг), цукор (700 г), желатин (40 г), вода (100 мл).

Фото: Pixabay

Приготування:

Желатин залийте холодною кип'яченою водою та дайте постояти близько 30 хвилин.

Вишню добре промийте і видаліть кісточки будь-яким звичним для вас способом. Складіть ягоди в ємність, що підходить для приготування варення. Вага ягід вказана вже у підготовленому вигляді, тобто 1 кг вишні без кісточок.

Засипте вишню цукром і обережно перемішайте. Накрийте зверху марлею та залиште на кілька годин (якщо ягоди не дуже соковиті - тоді на ніч). Якщо в приміщенні дуже жарко, то поставте каструлю в холодильник, щоб майбутнє варення не прокисло.

Коли вишня пустить сік, поставте ємність з ягодами на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин. За цей час розпустіть вже набряклий желатин. Поставте його в мікрохвильову піч у режим "розморожування" на 10-15 секунд. Важливо, ні в якому разі не дайте йому закипіти, інакше желе схопиться. Перелийте готовий желатин в каструлю, перемішайте і знімайте відразу варення з плити. Все, вишневе варення з желатином готове, залишається тільки закатати.

Розлийте гаряче варення по заздалегідь підготовленим банкам, не доходячи до крайки приблизно 1-1,5 см. Відразу ж закатайте або закрутіть гвинтовими кришками.

Переверніть банки дном вгору, укутайте теплим рушником і дайте йому трохи охолонути. Варення в такому положенні не має стати холодним, інакше воно желюється і денця так і залишаться порожніми. Переверніть банки, коли вони будуть трохи теплими.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу