Лайм

Як закрити кабачкову ікру на зиму: простий рецепт з томатною пастою

Заготувати смачну закуску зовсім не важко

В умовах продовольчої кризи через війну в Україні важливо зробити якнайбільше різноманітних заготовок із сезонних овочів та фруктів. Раніше ми розповідали, як замаринувати часникові стрілки на зиму, а тепер ділимося рецептом кабачкової ікри. Вона не просто смачна, але й зберігає багато вітамінів.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: кабачки (3 кг), морква (1.5 кг), олія (1.5 склянки), томатна паста (1.5 склянки), цибуля (750 г), цукор (7.5 ст. л), вода (3/4 склянки), сіль (3 ст. л).

Фото: Pinterest

Крок 1: Добре промийте та почистіть усі овочі.

Крок 2: Наріжте всі овочі, крім моркви, на великі кубики. Моркву потрібно натерти на великій тертці.

Крок 3: Перекладіть все у велику каструлю, залийте водою та поставте на середній вогонь. Тушкуйте до повної готовності, поки всі овочі не стануть м'якими.

Крок 4: Злийте воду та подрібніть усі овочі в пюре за допомогою блендера. Також можна використовувати м'ясорубку.

Крок 5: Овочеву масу знову покладіть у каструлю, додайте томатну пасту, олію, цукор, сіль і доведіть до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи, щоб майбутня закуска не підгоріла. Варіть приблизно 10-15 хвилин після закипання, також регулярно перемішуючи.

Крок 6: Тепер залишилося тільки перекласти гарячу ікру в стерилізовані банки, закрити кришками, поставити дном до гори до остигання і прибрати в прохолодне темне місце на тривале зберігання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні