Лайм

Як приготувати хрумкі малосольні огірки без солі: простий рецепт

Таку закуску можна приготувати за лічені хвилини

У кожної господині в арсеналі є свій ідеальний рецепт солоних огірків. Але через те, що в Україні спостерігається дефіцит кам'яної солі, багато хто тепер замислюється над тим, чи підходить морська та йодована сіль для консервації, а також чим замінити цей інгредієнт. theLime ділиться з вами простим рецептом малосольних огірків без солі.

Інгредієнти: огірки (0,5 кг), кріп (кілька гілочок), часник (3 зубчики), болгарський перець (0,5 шт.).

Інгредієнти для маринаду: соєвий соус (2 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.), гострий соус (0,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування :

Огірки замочуємо в холодній воді на годину, щоб вони просочилися.

Тим часом, підготуємо інші інгредієнти. Промиваємо у проточній воді кріп, викладаємо його на паперові рушники, потім дрібно ріжемо ножем.

Часник очищаємо від лушпиння і теж подрібнюємо.

Болгарський перець споліскуємо у воді, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Нарізаємо тонкими скибочками.

З огірків зливаємо воду і нарізаємо їх великими кружальцями або брусочками.

У невеликий контейнер наливаємо соєвий та гострий соуси та рослинну олію, все ретельно перемішуємо. Викладаємо в маринад усі нарізані інгредієнти, закриваємо кришкою та енергійно струшуємо кілька разів. Ставимо в холодильник на півгодини, щоб огірки промаринувалися.

Потім дістаємо малосольні огірки, подаємо до столу та насолоджуємося смаком. Вони відмінно доповнять будь-яку м'ясну чи рибну страву або гарнір.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні