У кожної господині в арсеналі є свій ідеальний рецепт солоних огірків. Але через те, що в Україні спостерігається дефіцит кам'яної солі, багато хто тепер замислюється над тим, чи підходить морська та йодована сіль для консервації, а також чим замінити цей інгредієнт. theLime ділиться з вами простим рецептом малосольних огірків без солі.
Інгредієнти: огірки (0,5 кг), кріп (кілька гілочок), часник (3 зубчики), болгарський перець (0,5 шт.).
Інгредієнти для маринаду: соєвий соус (2 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.), гострий соус (0,5 ст. л.).
Приготування :
Огірки замочуємо в холодній воді на годину, щоб вони просочилися.
Тим часом, підготуємо інші інгредієнти. Промиваємо у проточній воді кріп, викладаємо його на паперові рушники, потім дрібно ріжемо ножем.
Часник очищаємо від лушпиння і теж подрібнюємо.
Болгарський перець споліскуємо у воді, вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Нарізаємо тонкими скибочками.
З огірків зливаємо воду і нарізаємо їх великими кружальцями або брусочками.
У невеликий контейнер наливаємо соєвий та гострий соуси та рослинну олію, все ретельно перемішуємо. Викладаємо в маринад усі нарізані інгредієнти, закриваємо кришкою та енергійно струшуємо кілька разів. Ставимо в холодильник на півгодини, щоб огірки промаринувалися.
Потім дістаємо малосольні огірки, подаємо до столу та насолоджуємося смаком. Вони відмінно доповнять будь-яку м'ясну чи рибну страву або гарнір.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний розсольник із малосольними огірками.
- Читайте також на theLime, як швидко замасолити помідори в банці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.