Лайм

Як зробити консервований горошок у домашніх умовах: простий рецепт

Такі заготовки стануть у нагоді в будь-яку пору року

Консервований горошок - обов'язковий компонент найпопулярніших салатів, включаючи класичний Олів'є або Дністер. Солодкий та м'який, він робить ці страви особливо смачними. Але мало хто знає, що горошок можна заготовити на зиму в домашніх умовах. Ділимося простим рецептом, а також практичними порадами щодо консервації зеленого горошку.

Фото: Getty Images

Консервувати горошок у домашніх умовах рекомендується у невеликих банках по 300, 500 або 750 мл. Враховуйте, що для цього підходить тільки молодий стручковий горошок, а надто стиглі та тверді зерна не дадуть бажаного смаку. Вилущіть стручки гороху, переберіть зерна та залиште для консервації лише найкрасивіші та найбільш рівні горошини.

Інгредієнти: молодий зелений горох (2 кг), вода (3 л), оцет 6-9% (50 мл), цукор (70 г), сіль (70 г).

Фото: Getty Images

Приготування:

Воду закип'ятіть у каструлі, всипте в окріп горошок і варіть до м'якості - близько 30 хвилин.

В окремій каструлі для маринаду сіль і цукор розчиніть у літрі води, доведіть до кипіння та влийте оцет.

Банки для консервації заздалегідь простерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі або каструлі. Розкладіть у них горошок шумівкою, після чого залийте маринадом.

На водяній бані підігрівайте банки з горошком протягом півгодини, після чого закатайте кришками.

Остудіть зелений горошок під теплою ковдрою та дайте настоятися. Вживати його можна вже через 3 дні, коли зерна повністю просочаться маринадом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram ! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами