Консервований горошок - обов'язковий компонент найпопулярніших салатів, включаючи класичний Олів'є або Дністер. Солодкий та м'який, він робить ці страви особливо смачними. Але мало хто знає, що горошок можна заготовити на зиму в домашніх умовах. Ділимося простим рецептом, а також практичними порадами щодо консервації зеленого горошку.
Консервувати горошок у домашніх умовах рекомендується у невеликих банках по 300, 500 або 750 мл. Враховуйте, що для цього підходить тільки молодий стручковий горошок, а надто стиглі та тверді зерна не дадуть бажаного смаку. Вилущіть стручки гороху, переберіть зерна та залиште для консервації лише найкрасивіші та найбільш рівні горошини.
Інгредієнти: молодий зелений горох (2 кг), вода (3 л), оцет 6-9% (50 мл), цукор (70 г), сіль (70 г).
Приготування:
Воду закип'ятіть у каструлі, всипте в окріп горошок і варіть до м'якості - близько 30 хвилин.
В окремій каструлі для маринаду сіль і цукор розчиніть у літрі води, доведіть до кипіння та влийте оцет.
Банки для консервації заздалегідь простерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі або каструлі. Розкладіть у них горошок шумівкою, після чого залийте маринадом.
На водяній бані підігрівайте банки з горошком протягом півгодини, після чого закатайте кришками.
Остудіть зелений горошок під теплою ковдрою та дайте настоятися. Вживати його можна вже через 3 дні, коли зерна повністю просочаться маринадом.
- Читайте також, як приготувати на зиму смачне та густе вишневе варення з желатином.
- Дізнайтеся, як заготовити кабачкову ікру томатною. Зробити це зовсім не важко.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram ! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.