Лайм

Як зробити на зиму ароматне варення з полуниці з бананом: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Літо - найкращий час року, адже тільки в цю пору є таке величезне різноманіття ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними навіть через півроку, спробуйте зробити прості заготовки. Наприклад, можна закрити вишневе варення з желатином або полуничне з бананом. theLime підібрав для вас простий рецепт останнього.

Інгредієнти: полуниця (1 кг), банани (2 шт.), цукор (700-800 г).

Фото: pinterest.com

Приготування :

Полуницю перебираємо, видаляємо ягоди, що підгнили або перестигли, а також плодоніжки з листочками. Промиваємо їх у проточній воді від пилу та бруду, потім відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина.

Перекладаємо промиту полуницю в каструлю, засипаємо цукор, накриваємо кришкою - це убезпечить від попадання різних комах та пилу. Залишаємо на 8-10 годин, щоб полуниця пустила сік. Найкраще це зробити ввечері, а вранці приступати до приготування варення.

Через зазначений проміжок часу ставимо каструлю з ягодами на плиту, варимо на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки кристали цукру повністю не розчиняться.

Тим часом підготуємо банани: споліскуємо їх у воді, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо в каструлю з полуницею та продовжуємо варити на слабкому вогні. Періодично знімаємо піну, що утворюється на поверхні.

Через 15 хвилин знімаємо каструлю з вогню і залишаємо варення остигати на 3-4 години. Потім знову ставимо його на вогонь і варимо до готовності.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Банки стерилізуємо будь-яким способом: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Для того, щоб зробити таку заготовку, підійдуть невеликі банки (до 0,5 л), які зручно стерилізувати у мікрохвильовій печі. Промиваємо їх із харчовою содою або миючим засобом, наливаємо в кожну приблизно 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки кидаємо в киплячу воду на 5-10 хвилин.

Розливаємо гаряче варення у стерильні банки і закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або теплою ковдрою і залишаємо в такому вигляді, доки вони не охолонуть. Потім переносимо їх у темне місце, де вони зберігатимуться до зими.

А взимку відриваємо баночку ароматного варення з полуниці та банана і насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці