Кабачок - один з найпопулярніших овочів для консервації, адже з нього можна приготувати не тільки різноманітні закуски, але й солодощі, наприклад, джеми та варення. Раніше ми розповідали, як закрити кабачкову ікру на зиму, а тепер поділимося трьома оригінальними рецептами, які потішать приємним смаком у зимовий період.
Кабачки по-корейськи
Інгредієнти: кабачки (1,5 кг), морква (250 г), цибуля ріпчаста (250 г), оцет 9% (120 мл), олія рослинна (100 мл), цукор (140 г), часник (50-60 г), сіль (1 ст.л.), коріандр, зерна (5 г), мускатний горіх мелений (1/2 ч. л.), перець червоний мелений (щіпка), перець чорний мелений (щіпка).
Приготування:
Часник очистіть та пропустіть через прес. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Моркву та кабачки натріть довгими смужками за допомогою терки для моркви по-корейськи.
Приготуйте маринад. Насіння коріандру перетріть у ступці та пересипте в глибоку миску. З'єднайте з мускатним горіхом, червоним і чорним меленим перцем, олією, оцтом, сіллю і цукром. Добре перемішайте до розчинення цукру та солі.
У миску з готовим маринадом викладіть цибулю, часник, кабачки та моркву. Ретельно перемішайте, накрийте миску рушником і залиште за кімнатної температури на 3 години.
Розкладіть кабачкову закуску по заздалегідь підготовленим банкам, добре утрамбовуючи. Заповнюйте банки не до кінця, залишайте 1,5 см. Накрийте кришками, але не закручуйте.
У велику каструлю налийте гарячу воду і акуратно занурте туди банки. Поставте на невеликий вогонь і залиште на 15-20 хвилин. Потім дістаньте та герметично закрутіть кришками. Переверніть, накрийте чимось теплим і залиште в такому положенні до повного остигання банок.
Мариновані кабачки з кетчупом чилі
Інгредієнти: кабачки (3 кг), вода (7,5 склянок), оцет 9% (250 мл), сіль (2 ст.л.), цукор (1 склянка), кетчуп чилі (8 ст.л.), гвоздика (5 шт.), перець запашний горошком (5 шт.), перець чорний горошком (15 шт.).
Приготування:
Кабачки (для яскравості краще підійдуть цукіні) вимийте і наріжте кружальцями. Помістіть їх у простерилізовані банки. У кожну банку покладіть по одній горошині запашного перцю, по три горошини чорного перцю та одній гвоздиці.
У сотейнику з'єднайте воду, кетчуп чилі, сіль, цукор та оцет. Перемішайте та доведіть до кипіння. Отриманим маринадом залийте кабачки. Простерилізуйте 10 хвилин у каструлі, наливши в неї воду і виклавши ганчірку на дно. Закатайте банки або щільно закрийте гвинтовими кришками. Переверніть та укутайте на ніч ковдрою.
Варення з кабачків із апельсином
Інгредієнти: кабачки (600 г), апельсини (350 г), лимони (1 прим.), цукор (500 г).
Приготування:
Овочі та цитрусові вимийте просушіть паперовими рушниками. Кабачки наріжте кубиками середнього розміру. Якщо овочі молоді, то шкірку не треба чистити. Перекладіть їх у каструлю, де варитимете варення.
З вимитих лимонів та апельсинів зчистіть цедру за допомогою дрібної терки та додайте її до кабачків. З цитрусових зріжте білу щільну шкірку, видаліть всі кісточки, а самі плоди наріжте на шматочки невеликого розміру і додайте їх до овочів.
Засипте цукром, дайте їм трохи постояти, щоби виділився сік. Перемішайте і в два підходи зваріть варення. Для цього доведіть (обов'язково на маленькому вогні) варення до кипіння, проваріть 2-3 хвилини, якщо з'явиться пінка, зніміть шумівкою. Потім відключіть плиту і дайте варенню повністю охолонути до кімнатної температури. Знову доведіть варення до кипіння, проваріть 2-3 хвилини і знову дайте охолонути. Процедуру можна повторювати до трьох разів.
Гаряче варення з кабачків з апельсинами розкладіть по заздалегідь підготовленим банкам і закатайте кришками. Стерилізація не потрібна.
- Раніше ми розповідали, як зробити на зиму ароматне варення із полуниці з бананом.
- Читайте також на theLime, як смачно замаринувати на зиму часникові стрілки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.