Лайм

Як спекти до чаю львівський сирник у шоколадній глазурі: класичний рецепт

Побалуйте близьких незвичним десертом

Навіть під час війни ніхто не скасовував маленькі сімейні свята та пам'ятні дати. У деяких містах у людей немає можливості купити або замовити торт, тому багато господинь навчилися готувати прості десерти вдома. І якщо ви вже робили торт Медовик із кремом пломбір та полуницею, цього разу приготуйте львівський сирник у шоколадній глазурі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для сирника: кисломолочний сир (1 кг), яйця (8 шт.), манка (4 ст. л.), цукор (250 г), вершкове масло 82% (200 г), родзинки (100 г).

Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (150 г), цукор (80 г), молоко (2 ст. л.), какао (3 ст. л.).

Також знадобиться форма для випічки розміром 35*12 см або кругла – діаметром 22 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Родзинки заливаємо окропом і залишаємо в такому вигляді на 10 хвилин. Потім зливаємо воду, а родзинки викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

У миску висипаємо сир, додаємо до нього яйця та цукор і перебиваємо блендером. Щоб отримати ідеальну кремоподібну консистенцію, можна додати трохи сметани.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім чекаємо, поки воно трохи охолоне. Додаємо його до решти інгредієнтів.

Потім додаємо манну крупу і знову все ретельно перемішуємо. Наприкінці висипаємо родзинки, перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Форму для випічки вистилаємо пергаментом. Акуратно перекладаємо сирну масу в неї та розрівнюємо силіконовою лопаткою. Ставимо в гарячу духовку та випікаємо приблизно 1 годину. Потім виймаємо та чекаємо, поки сирник охолоне прямо у формі. Накриваємо форму дерев'яною дощечкою та акуратно перевертаємо, виймаючи сирник.

Для приготування шоколадної глазурі або, як її ще називають, помадки, беремо каструлю, виливаємо в неї молоко, додаємо цукор. Розмішуємо вінчиком, слідом - шматочки вершкового масла. Ставимо на плиту і підігріваємо на слабкому вогні.

Коли маса закипить, додаємо просіяне через сито какао, перемішуємо вінчиком. Варимо ще 2-3 хвилини, доки какао повністю розчиниться.

Поливаємо охолоджений сирник шоколадною глазур'ю і ставимо в холодильник на кілька хвилин, щоб він настоявся. Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні