Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачною випічкою та десертами. Тим більше ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви не можете, як раніше, відзначити з розмахом пам'ятну дату, приготуйте для близьких желейний торт Бите скло або Медовик із кремом пломбір і полуницею. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти для тіста: масло (200 г), цукор (200 г), мед (5 ст. л.), сода (3 ч. л.), яйця (5 шт.), борошно (900 г).
Інгредієнти для крему пломбір: яйця (2 шт.), кукурудзяний крохмаль (60 г), цукор (250-300 г), ванільний цукор (16 г), молоко (600 г), масло (150 г), вершки 33-36% (450 г).
Інгредієнти для полуничного конфітюру: полуниця (300 г), цукор (20-30 г), кукурудзяний крохмаль (2 ч. л.), сік лимонний (1 ч. л.).
Приготування:
Спочатку займемося приготуванням тіста: у невеликій каструлі змішуємо масло, мед, цукор. Ставимо на плиту, чекаємо, поки цукор розчиниться, але не кип'ятимо. Переливаємо в миску та охолоджуємо.
Додаємо в суміш соду, перемішуємо, потім вводимо яйця. Знову перемішуємо вінчиком. Потім частинами додаємо просіяне через сито борошно, замішуємо м'яке тісто - воно повинно злегка прилипати до рук.
Розділяємо тісто на 12 рівних частин. Розкочуємо кожну з них дуже тонко і проколюємо виделкою.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього розкочене тісто (один корж).
Ставимо деко у духовку і випікаємо приблизно 5-7 хвилин до рум'яного кольору. Виймаємо і проробляємо те саме з іншими коржами.
Кожен із них обрізаємо – має вийти коло діаметром 26 см. Залишки тіста подрібнюємо у блендері – вони знадобляться для прикрашання Медовика.
Потім робимо полуничний конфітюр: ягоди промиваємо у проточній воді, очищаємо від плодоніжки. Викладаємо в блендер і перебиваємо у пюре.
Переливаємо його в каструлю, додаємо крохмаль і цукор, варимо до загустіння, постійно перемішуючи. Потім чекаємо, поки він охолоне.
Для приготування крему в сотейнику з'єднуємо яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль, ретельно перемішуємо.
Потім вливаємо в суміш молоко, ставимо на вогонь, постійно помішуючи, варимо до загустіння, додаємо масло. Перемішуємо, щоб воно розчинилося, накриваємо впритул плівкою, чекаємо, поки крем охолоне.
В окремому посуді збиваємо охолоджені вершки до стану стійких піків. Додаємо по 1-2 ложки заварного крему та збиваємо все разом у пухкий крем.
Починаємо збирати торт: викладаємо перший корж, потім шар крему, знову чергуємо корж і крем, після 4-го коржа - викладаємо полуничний конфітюр, потім корж, крем і після 8-го коржа - знову конфітюр. Зверху прикрашаємо ягодами або за власним смаком. Змащуємо верх і боки кремом і посипаємо крихтою. Відправляємо Медовик на ніч в холодильник для просочення, а перед подачею нарізаємо на акуратні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як спекти шоколадно-медовий торт Спартак.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома оригінальний шоколадний медовик.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.