Лайм

Готуємо вдома торт Медовик із кремом пломбір та полуницею: оригінальний рецепт

Здивуйте свою сім'ю чи друзів

Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачною випічкою та десертами. Тим більше ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви не можете, як раніше, відзначити з розмахом пам'ятну дату, приготуйте для близьких желейний торт Бите скло або Медовик із кремом пломбір і полуницею. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для тіста: масло (200 г), цукор (200 г), мед (5 ст. л.), сода (3 ч. л.), яйця (5 шт.), борошно (900 г).

Інгредієнти для крему пломбір: яйця (2 шт.), кукурудзяний крохмаль (60 г), цукор (250-300 г), ванільний цукор (16 г), молоко (600 г), масло (150 г), вершки 33-36% (450 г).

Інгредієнти для полуничного конфітюру: полуниця (300 г), цукор (20-30 г), кукурудзяний крохмаль (2 ч. л.), сік лимонний (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням тіста: у невеликій каструлі змішуємо масло, мед, цукор. Ставимо на плиту, чекаємо, поки цукор розчиниться, але не кип'ятимо. Переливаємо в миску та охолоджуємо.

Додаємо в суміш соду, перемішуємо, потім вводимо яйця. Знову перемішуємо вінчиком. Потім частинами додаємо просіяне через сито борошно, замішуємо м'яке тісто - воно повинно злегка прилипати до рук.

Розділяємо тісто на 12 рівних частин. Розкочуємо кожну з них дуже тонко і проколюємо виделкою.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього розкочене тісто (один корж).

Ставимо деко у духовку і випікаємо приблизно 5-7 хвилин до рум'яного кольору. Виймаємо і проробляємо те саме з іншими коржами.

Кожен із них обрізаємо – має вийти коло діаметром 26 см. Залишки тіста подрібнюємо у блендері – вони знадобляться для прикрашання Медовика.

Потім робимо полуничний конфітюр: ягоди промиваємо у проточній воді, очищаємо від плодоніжки. Викладаємо в блендер і перебиваємо у пюре.

Переливаємо його в каструлю, додаємо крохмаль і цукор, варимо до загустіння, постійно перемішуючи. Потім чекаємо, поки він охолоне.

Для приготування крему в сотейнику з'єднуємо яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль, ретельно перемішуємо.

Потім вливаємо в суміш молоко, ставимо на вогонь, постійно помішуючи, варимо до загустіння, додаємо масло. Перемішуємо, щоб воно розчинилося, накриваємо впритул плівкою, чекаємо, поки крем охолоне.

В окремому посуді збиваємо охолоджені вершки до стану стійких піків. Додаємо по 1-2 ложки заварного крему та збиваємо все разом у пухкий крем.

Починаємо збирати торт: викладаємо перший корж, потім шар крему, знову чергуємо корж і крем, після 4-го коржа - викладаємо полуничний конфітюр, потім корж, крем і після 8-го коржа - знову конфітюр. Зверху прикрашаємо ягодами або за власним смаком. Змащуємо верх і боки кремом і посипаємо крихтою. Відправляємо Медовик на ніч в холодильник для просочення, а перед подачею нарізаємо на акуратні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти