Деякі господині не полюбляють готувати в спекотні літні дні такі складні та багатокомпонентні десерти, як, наприклад, ніжний галицький торт Вишиванка, а замінюють їх більш простими. І якщо ви не знаєте чим побалувати рідних, зробіть солодку шоколадну ковбаску з горіхами. theLime ділиться з вами простим рецептом її приготування.
Інгредієнти: пісочне печиво (400 г), волоські горіхи або арахіс (1 склянка), варене згущене молоко (1 банка), вершкове масло 82,5% (200 г), какао-порошок (3 ст. л.), цукрова пудра.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи. Підсмажуємо їх на сухій сковороді або в духовці, а потім ріжемо ножем на середні шматочки.
Пісочне печиво спочатку ламаємо руками, складаємо в пакет-слайдер і за допомогою качалки подрібнюємо в дрібну крихту. Це також можна зробити у ступці або блендері.
У невеликій мисці змішуємо нарізані горіхи та печиво. Потім додаємо розм'якшене вершкове масло, какао і трохи згущеного молока. Перемішуємо і пробуємо, якщо маса не солодка, додаємо ще трохи згущеного молока - тому можна використовувати не цілу банку, а половину.
Отриману масу розподіляємо на 2 частини. Кожну з них викладаємо на лист пергаменту, загортаємо, формуючи ковбаски. Відправляємо їх у холодильник на 3 години, щоб застигли та стабілізувалися.
Готову ковбаску дістаємо з холодильника, розгортаємо та злегка посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо гострим ножем на порційні шматочки та подаємо до столу.
Така шоколадна ковбаска стане чудовою альтернативою магазинним десертам.
- Раніше ми розповіли, як приготувати літній десерт пана-кота із полуницею.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашній зефір із банановим смаком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.