Лайм

Як приготувати вдома шоколадну ковбасу з печивом: простий рецепт як у дитинстві

Перед такими ласощами не зможуть встояти ні дорослі, ні діти

Деякі господині не полюбляють готувати в спекотні літні дні такі складні та багатокомпонентні десерти, як, наприклад, ніжний галицький торт Вишиванка, а замінюють їх більш простими. І якщо ви не знаєте чим побалувати рідних, зробіть солодку шоколадну ковбаску з горіхами. theLime ділиться з вами простим рецептом її приготування.

Інгредієнти: пісочне печиво (400 г), волоські горіхи або арахіс (1 склянка), варене згущене молоко (1 банка), вершкове масло 82,5% (200 г), какао-порошок (3 ст. л.), цукрова пудра.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи. Підсмажуємо їх на сухій сковороді або в духовці, а потім ріжемо ножем на середні шматочки.

Пісочне печиво спочатку ламаємо руками, складаємо в пакет-слайдер і за допомогою качалки подрібнюємо в дрібну крихту. Це також можна зробити у ступці або блендері.

У невеликій мисці змішуємо нарізані горіхи та печиво. Потім додаємо розм'якшене вершкове масло, какао і трохи згущеного молока. Перемішуємо і пробуємо, якщо маса не солодка, додаємо ще трохи згущеного молока - тому можна використовувати не цілу банку, а половину.

Отриману масу розподіляємо на 2 частини. Кожну з них викладаємо на лист пергаменту, загортаємо, формуючи ковбаски. Відправляємо їх у холодильник на 3 години, щоб застигли та стабілізувалися.

Готову ковбаску дістаємо з холодильника, розгортаємо та злегка посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо гострим ножем на порційні шматочки та подаємо до столу.

Така шоколадна ковбаска стане чудовою альтернативою магазинним десертам.

Фото: instagram.com/julia_koretska_

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні